Scania Winter – Testovi u zimskim uslovima

Scania Winter 2015 - 01

Scania Winter – Testovi u zimskim uslovima

Tokom januara, u Norveškom skijaškom regionu Trysil, Scania je domaćin velike testne akcije za svoje kupce i novinare. Tokom 5 sedmica, 1.300 kupaca i, po prvi put, 80 novinara imali su priliku testirati kamione Scania u zimskim uslovima, u on i off-roadu.

Scania Winter 2015 - 02

Na raspolaganju su imali široku gamu kamiona, od grtalice za snijeg, kipera, do tegljača, te uobičajenih konfiguracija, do onih posebno opremljenih za zimske uslove. „Ove godine pozvali smo i novinare da osjete mogućnosti naših vozila u najtežim zamislivim uslovima. Bilo je hladno, bilo je snijega… i još snijega“ kaže Jamie Malmborg, Press Event Manager za Scania Winter.

Scania Winter 2015 - 03

Najpopularniji kamion, odnosno kamion koji je bio načešći izbor za testnu vožnju bio je specijalno pripremljeni vatrogasni kamion, koji je svojim mogućnostima oduševio posjetioce. Učesnici ovog testa, zimovalište Trysil su napustili sa novim saznanjima i iskustvima, sa posebnim naglaskom na obuku vozača i pravilno održavanje, sa kojima se postižu uštede u gorivu i smanjuju ukupni operativni troškovi.

Scania Winter 2015 - 04

Također, upoznali su se sa mogućnostima „connected services“, odnosno tehnologijama i „alatima“ koji potpomažu obuku i rad vozača, sa posebnim osvrtom na Black Griffin Scania smartwatch, ručni sat, kao nosivi alat koji omogućuje vozaču sakupljanje i analizu različitih podataka vezanih za vožnju, odnosno svakodnevne zadatke.

Kategorije: Komercijalna vozila