Webber odlazi iz F1

Webber odlazi iz Formule 1 na kraju sezone!

Formula 1

Već duže vrijeme govori se mogućim vozačkim prelascima iz jednog u drugi tim, ali malo se govorilo o definitivnom odlasku iz F1. Ipak, bilo je malih špekulacija, koje su se ipak pokazale tačnim. BBC je tako citirao Marka Webbera, koji je rekao da odlazi iz Formule 1 na kraju se zone, a da vozačku karijeru nastavlja u Porsche timu.

“Porsche je dio historije utrkivanja i sinonim je za izvrsne performanse i tehnologiju na najvišem nivou. Radujem se ovom novom izazovu nakon ovog vremena provedenog u Formuli 1. Jedva čekam upravljati jednim od najbržih automobila na svijetu.”, izjavio je 36 godišnjak koji je u Red Bullu od 2007. godine.

Ovakva odluka sigurno će se dopasti Vettelu, ali mora imati na umu da ove sezone neće imati popusta kod Webbera ni 1 mm. Također, ovo će dodatno otežati nastojanje Lotusovih čelnika da zadrže Raikkonena u svojim redovima, koji je već najavio da će promjeniti tim ako ne dobije pobjednički automobil.

Sebastian Vettel je komentarisao mogući dolazak Raikkonena u Red Bull, te je izjavio da ima njegovu punu podršku te se tom prilikom našalio.

“Naravno da nemam problem sa dolaskom Kimija! Mislim da niko ne bi imao problem s njim, osim možda Sergija Pereza.”.

Kategorije: Formula 1