Za Alonsa novi motor treće specifikacije i nova kazna

Formula 1

Za Alonsa novi motor treće specifikacije i nova kazna

Na predstojećoj utrci za VN Velike Britanije Fernando Alonso dobit će novi motor “spec 3” što će uzrokovati novu kaznu od pet mjesta na startu utrke zbog petoga spremnika energije.

Svaki vozač smije koristiti najviše po četiri primjerka svakoga od šest elemenata pogonske jedinice, a svako prekomjerno korištenje donosi određenu kaznu. Fernando Alonso je nakon devet utrka koristio čak sedam turbo punjača i sedam MGU-H jedinica tako da mu peti spremnik energije neće donijeti 10 mjesta kazne nego pet, budući da je već koristio peti turbo i MGU-H te time odradio prvobitnih 10 mjesta kazne.

Alonso je treću specifikaciju testirao na VN Azerbejdžana tokom slobodnih treninga, te na VN Austriji gdje je imao problem sa MGU-H i morao se vratiti na staru, drugu specifikaciju Hondina motora.

Na Silverstoneu Fernando Alonso će koristiti novu specifikaciju motora, korišteni MGU-H, ali i novi spremnik energije koji mu je peti ove sezone pa će za to dobiti pet mjesta kazne. Jedini element koji Alonso nije koristio više od dozvoljena četiri puta je kontrolna elektronika.

Kategorije: Formula 1