Kopecký pobjednik prve utrke Europskog prvenstva

Kopecký pobjednik prve utrke Europskog prvenstva

Škoda je nastavila tamo gdje stala, a stala je sa pobjedama zbog završetka sezone, a novu sezonu počinju opet sa pobjedom! Češki vozač Jan Kopecký pobjednik je Janner Rallyja, prve utrke Europskog prvenstva, koja je održana proteklog vikenda u Austriji. Kopecky je vozio Škodu Fabiu S2000 pripremljenu za ovogodišnje prvenstvo IRC-a, a isti automobil vozio je i drugoplasirani Juho Hanninen. Treću poziciju zauzeo je Beppo Harrach s Mitsubishijem.

Nakon 18 brzinskih ispita Jan Kopecký je pobijedio sa uvjerljivih 40 sekundi ispred timskog kolege iz tvorničke Škode. Da Škoda ne okupira čitav podium pobrinuo se Austrijanac Beppo Harrach, koji se na posljednjem brzincu vozeći Mitsubishi Lancer Evo IX R4 uspio dočepao trećeg mjesta, ispred svog sunarodnjaka Raimunda Baumschlagera u koji vozi za fabrički tim Škode. Samo dvije desetinke sekunde prednosti bile su dovoljne da bude ispred treće Fabie.

Ostatak poredka izgleda ovako; Vaclav Pech (Mini JCW S2000), Pavel Valoušek (Peugeot 207 S2000), Manfred Stohl (Mitsubishi Lancer Evo IX CNG), Jaroslav Orsak (Mitsubishi Lancer Evo IX), Michal Solowow (Ford Fiesta S2000), Martin Semerad (Mitsubishi Lancer Evo IX).

U konkurenciji vozačaa automobila sa pogonom na dva točka takođe su češki predstavnici pobjedili. Jan Černy sa Citroenom DS3 R3T pobjedio je na utrci, drugi je bio Talijan Roberto Vescovi sa istim automobilom, a treći Talijan Elwis Chentre sa Škodom Fabijom R2.

Sljedeća utrka Europskog prvenstva je Rally Mille Miglia u aprilu.

Kategorije: Auto sport