WRC VW Polo

Volkswagen i službeno potvrdio ulazak u WRC od 2013.

Kao što je prethodno najavljeno, Volkswagen će se od 2013-te naći u vodama World Rally Championshipa sa Polo R WRC automobilom. VW nije otkrio mnogo detalja novog Pola R WRC, osim da će ga pokretati 1,6-litreni TSI motor koji će razvijati gotovo 300 KS.

Motor će vjerojatno biti spojen na sekvencijalni prijenos i VW je već potvrdio da će pogon biti na sva četiri točka. VW Polo R WRC će biti opremljen s direktnim ubrizgavanjem i turbo punjačem, kao što je i definirano od strane FIA-e. Kao što se vidi na slici, Polo R WRC će karakterizirati novi widebody aerodinamički paket, nova hauba sa različitim otvorima, veliko stražnje krilo i usisnik zraka na krovu. VW je prvobitno imao namjeru se natjecati sa Sciroccom, no on se ne uklapa unutar WRC-ove maksimalno dozvoljene dimenzije glede širine automobila.

Za očekivati je da će Volkswagen jednog dana lansirati i uličnu trkaću verziju – Polo R. Za sada postoje informacije da će VW Polo R imati nešto manje snažan verziju 1,6 TSI motora, koji će biti uparen sa 7-stepenim DSG mjenjačem. Izlazna snaga kretat će se oko 210 KS. Većina izvora kažu da će pogon biti na prednje točkove.

Kategorije: WRC Rally