Audi A3 Sportback S-Line 2014.

Audi A3 Sportback S-Line 2014.

Audi je predstavio svoj novi Audi A3 Sportback model. Kompaktni model sa pet vrata sa prostranim prtljažnikom otvara novo poglavlje kada je riječ o masi vozila zahvaljujući tehnologiji ultra lagane konstrukcije.

Motori u okviru ovog modela su moćni i efikasni. Informaciono zabavni sistemi i sistemi za pomoć koji su dostupni u okviru ovog modela postavljaju nove standarde u segmentu premium kompaktnih vozila.

Novi Audi A3 Sportback dugačak je automobil za klasu kojoj pripada sa 4310 mm dužine i 1780 mm širine, uz visinu od 1425 mm. Ovaj model je neznatno duži od prethodnog modela, a međuosovinsko rastojanje je 2636 mm, što je za 58 mm više od modela koji zamjenjuje.

Dizajn ovog vozila sa tri bočna prozora je uredan i koncentrisan, pri čemu je svaki detalj ekspresivan i precizan. Specifičan element prednjeg kraja vozila je rešetka motora sa zaobljenim gornjim uglovima.

Zadnji kraj vozila je ekstremno izvajan, pri čemu su nazad dostupna LED svetla. Audi nudi A3 Sprotback model sa izborom 13 boja – tri klasične, osam metalik i dvije sa bisernim efektom.

Audi inicijalno ovaj model nudi sa izborom jednog TDI i dva TFSI motora. Dodatno će uslijediti još dva dizelska i jedan benzinski motor. Ovi motori kombinuju višestruke tehnologije efikasnosti kao što su direktno ubrizgavanjem, turbo punjenje, inovativno upravljanje toplotnom energijom i start-stop sistem. Potrošnja goriva smanjena je za oko 10% u odnosu na prethodni model.

1.6 TDI je najefikasniji motor u ovoj liniji. Kompaktni dizel prosječno troši 3.8 L/100km u kombinaciji sa manuelnom transmisijom uz emisiju od 99 g/km CO2.

Kategorije: Automobili