Audi Connect

Audi Connect

Svijet postaje sve bolje međusobno povezan, a tako i Audi. Audi svoja rješenja za povezivanje svojih automobila s internetom kao i vlasnika automobila sa prometnom infrastrukturom predstavlja pod imenom “Audi Connect”. Audi je počeo opremanje svojih vozila za online usluge krajem 2009, te je globalni lider u ovom području tehnologije sve do danas.

Automobil sa Bluetooth, on-line i telefonom trenutno čini jezgru Audi Connect tehnologije. Dostupni za brojne modele, to uključuje UMTS modul i WLAN Hotspot do osam mobilne uređaje. Zahvaljujući partnerstvu s Googleom, Bluetooth telefon u automobilu on-line donosi posebno razvijene usluge za automobil, uključujući underlaying rutu putovanja s online slika iz Google Earth.

Jedna nova Audi Connect usluga je Audi online informacije o saobraćaju. U mnogim europskim zemljama, koristi cetralnog operatora koji uzima podatke iz više izvora kako bi izračunali prometne situacije i pružio vozaču s up-to-the-minute i precizne informacije o saobraćajnom opterećenju duž rute.

Još jedna nova usluga u Audi Connectu je glasovno online ažuriranje koje omogućuje traženje tačaka od interesa (POI), brže i praktičnije jer se koristi prepoznavanje glasa i Googleove tražilice putem Interneta. Glasovni ulaz na taj način se može koristiti kako bi pronašli tačke od interesa kao što su prodavnice i slično. Ova funkcija štedi vrijeme, povećava razumljivost i smanjuje vozaču odvlačenje pažnje na minimum. Još jedna značajna stvar jeste da će Njemačkoj uskoro biti uveden Google Street View, koji će omogućiti vozačima da 360-stepeni pregleda svoje odredište iz pješačke perspektive što će dosta olakšati orijentaciju kad stigne na odredište.

Kategorije: Automobili
Tags: Audi Connect