Volkswagen Beetle Cabriolet 2013.

Volkswagen Beetle Cabriolet 2013.

Model Beetle Cabriolet karakteriše mekani krov koji se može sklopiti u roku od deset sekundi. Za razliku od modela koji zamjenjuje, krov ovog modela je voema ravan obezbjeđujući dobru vidljivost pozadi.

Ukupno će za ovaj model biti dostupno sedam opcija motora, pri čemu će od predstavljanja vozila biti dostupan 1.2-litreni TSI benzinski motor sa 103 KS snage, dok će verzija sa BlueMotion tehnologijom uslediti kasnije. Verzija sa 1.4-litrenim TSI motorom sa 158 KS snage i 2.0-litreni TSI sa 197 KS snage kompletiraju ponudu benzinskih motora. Dizel opcije u ukčljučuju 1.6-litreni TDI sa 103 KS snage sa ili bez BlueMotion tehnologije kao i 2.0-litreni TDI sa 138 KS snage.

Predstavnik za medije Volkswagen kompanije potvrdio je da će Beetle Cabriolet karakterisati multilink prednje i torziono zadnje vješanje kao i kod hetchback verzije. Samo će vodeći model sa 2.0-litrenim TSI motorom posjedovati sofisticiranije hour-link zadnje vješanje. Kao što je bio slučaj i sa hatchback izvedbom, kabriolet će se praviti u Volkswagenovoj fabrici u mjestu Puebla u Meksiku djeleći platformu sa modelom Jetta, pri čemu je riječ o modifikovanoj platformi modela Golf Mk6.

Kabriolet će biti opremljen aktivnim sistemom zaštite u slučaju prevrtanja koji karakterišu dva modula iza zadnjeg sjedišta koji se aktiviraju u slučaju prevrtanja preko kontrolne jedinice zračnog jastuka. VW navodi da se ovaj sistem razvija za nekoliko milisekundi, obezbjeđujući zaštitu za sva četiri putnika. Za sada nije navedena cijena po kojoj će se ovaj model prodavati, ali se pretpostavlja da će kabriolet verzije biti nešto skuplja od hatchback vizvedbe, a prve isporuke očekuju narednog ljeta.

Kategorije: Automobili