BMW M5 – No diesel!

BMW M5 – No diesel!

Nakon izlaska nove “petice” počele su kružiti glasine da BMW priprema dizelsku verziju M5 modela. Te glasine su sigurno bile ispitno sredstvo BMWa da čuje mišljenje svojih vjernih kupaca, a posebno ljubitelja M modela. Mnogi su takvu zamisao dočekali “na nož” jer smatraju da su M modeli rezervisani samo za rasne benznske motore. Špekulacijama o dizelskom M5 modelu izgleda da je došao kraj, paprema posljednjim informacijama takva nagađanja neće se obistitniti.

Da su postojala takva razmišljanja, potvrđuje i odluka da slovo M bude u oznaci automobila, ali to neće biti produkt M odjela. Riječ je zapravo o modelu koji će koristiti neka tehnološka riješenja M5 modela, ali neće biti proizvod istoimenog odjela. Dizelska verzija biti opremljena pogonom na sve točkove, što znači da će biti povišeniji od tla u odnosu na M model.

Kada je riječ o motorima, pokretat će ga 3.0-litreni tri-turbo dizelski motor! Razvijat će 381 konjsku snagu i 700 Nm okretnog momenta. BMW M550dX s ovim će agregatom do 100 km/h ubrzavat će za oko 5 sekundi i postizati maksimalnih 250 km/h. Isti će se motor ugrađivati će se u buduće X5 xDrive550d i X6 xDrive550d modele.

Kategorije: Automobili