Seat Ibiza Cupra 2013.

Seat Ibiza Cupra 2013.

SEAT pojačava svoju poziciju kada je riječ o segmentu dostupnih hatchback modela predstavljanjem novog Ibiza Cupra modela. Ova model nije mnogo izmjenjen od kako je prvi put predstavljen kao koncept na sajmu automobila u Pekingu ove godine.

U poređenju sa standardnim Ibiza modelom, ovaj sportski model ima prednje i zadnje Cupra branike, mat crni difuzor u koji je integrisana trapezoidna ispušna cijev te jedinstvena prednja sportska sjedišta.

Cupra model pokreće 1.4-litreni TSI benzinski motor koji razvija 180 KS i 250 Nm okretnog momenta. Kombinacija male zapremine motora i velikog turbo punjača kao i sedmostepena DSG twin-clutch automatska transmisija znači da vozilo može da bude brzo i ekonomično. Ovaj model od 0 do 100km/h ubrzava za 6,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 227 km/h. Cupra donosi odličnu vrijednost za novac koji je potrebno izdvojiti u ovaj model. Pored izgleda, performansi i ekonomičnosti, ovaj model posjeduje mnoštvo korisnih karakteristika.

Vozilo kao dio standardnih performansi ima XDS elektronsko blokiranje diferencijala kao i program elektronske stabilnosti. U unutrašnjosti sportske kabine nalazi se kompletni informacijono zabavni paket sa navigacionim sistemom, Bluetooth audio streamingom, microSD slotom kartice za pohranu muzike. Standardna oprema ovog modela uključuje automatsku kontrolu klima uređaja, automatski brisači vjetrobrana koji se aktiviraju i detektovanju na kapi kiše, LED svjetla za dnevnu vožnju, bi-xenon svjetla i 17“ inčne aluminijumske točkove.

Kategorije: Automobili