Novi Volkswagen Eco Up!

Novi Volkswagen Eco Up!

Volkswagen je predstavio posebnu verziju svog najmanjeg modela Up! koji nosi naziv Eco. Model Eco Up! prilagođen je tako da bi ostvario što manju potrošnju goriva. Prvobitno je Volkswagen svoj model Up! opciono opremio Stop/Start sistemom, guma sa nižim otporom kotrljanja, sistemom za prikuplja električne energiju prilikom usporavanja i kočenja, novi Eco Up! dobio je i sistem za pokretanje na prirodni gas.

Ugradnjom sistema za sagorijevanje prirodnog gasa Eco Up! je nadmašio sve dosadašnje izvedbe Up! modela kada je u pitanju štedljivost. Kao i prethodne modele pokreće ga jednolitreni trocilindrični benzinski motor koji u Eco konfiguraciji razvija 68 KS i 90 Nm okretnog momenta. Novi Eco Up! u standardnim uslovima vožnje može se pohvaliti sa potrošnjom plina od 2,9 kilograma na 100 pređenih kilometara. Zahvaljujući ovim preradama takođe je smanjena i potrošnja benzina.

Model Eco Up! sada ima tri rezervoara, dva su rezervisana za prirodni gas, a jedan za benzin. Ovakav koncept omogućava veću autonomiju pa tako Eco Up! prelazi 380 kilometara na gas i 220 kilometara na benzin. Novi Eco Up! već je dostupan u Nemačkoj po cijeni od 12.950 eura.

Kategorije: Automobili