Citroën C-Élysée

Citroën C-Élysée : Moderan, prostran i robustan

Citroën C-Elysee koristi tehnički i stilistički know-how marke Citroën. U prodaji početkom 2013. godine, odgovara svojim stilom i posebnim svojstvima očekivanjima kupaca koji istovremeno traže atraktivan i pristupačan sedan. On koristi svu stručnost Marke u pogledu ležanja na cesti, kvalitete i tehnologije kao što je novi VTi 72 motor koji povezuje performanse, trajnost i nisku potrošnju goriva. Citroën C-Elysée je prije svega osmišljen kako bi odgovorio potrebama izvaneuropskih tržišta.

Zavodljiva i uravnotežena limuzina

Dizajneri Citroën C- Élysée započeli su s praznom stranicom. Od prvog poteza olovke, nacrtan je kako bi se istaknula silueta sedana. Njegove linije su tako uravnotežene i privlačne. Sprijeda, na prvi pogled, odražava pripadnost Marki: veliki kromirani potpis naglašava zaobljen i profiliran poklopac motora. Njegove skladne i istaknute bočne strane kao i iznimna robustnost, osobito s povišenim bočnim linijama, širokim tragom kotača i zaobljenim blatobranima. Citroën C-Elysée u ponudi je sa 7 boja karoserije, istaknutih s različitim kromiranim detaljima, ovisno o razini opremljenosti.

U unutrašnjosti, putnici također osjećaju eleganciju i robusnost automobila. Prednja armaturna ploča je otmjena i uključuje dio komandne ploče s ukrasima ispred putnika, ovisno o razini opreme. Svi materijali izabrani su za njegov elegantan karakter, ali i zbog njegove robusnosti i jednostavnosti održavanja.

Bezbrižnost U Svim Okolnostima
Kvaliteta i pouzdanost

Investicija u automobil dio je dugoročnog projekta. Citroën C-Elysée je stoga kreiran da prkosi vremenu i kilometrima. Teški uvjeti vožnje u nekim zemljama su uzeti u obzir pri izradi automobila. Zbog toga C-Élysée dolazi:

  • s prilagođenim držanjem ceste i gume
  • s dodatnom zaštitom podvozja
  • s pojačanim dizajnom dijelova karoserije i korištenjem pozitivnih elemenata za spajanje (vijci)

 

 

Sve ove prilagodbe jamče pravu trajnost Citroëna C-Elysée. Kao dokaz, dizajniran u Francuskoj i proizveden u gradu Vigo u Španjolskoj, testiran je na više od 4 milijuna kilometara širom svijeta, u svim uvjetima vožnje (hladnoći, prašini, makadama …).

Referenca u udobnosti i držanju ceste

Citroën C-Élysée koristi know-how Marke, posebno u pogledu držanja ceste. Široki trag kotača i specifično držanje ceste, u kombinaciji s informativnim i preciznim elektroenergetskim upravljanjem, osiguravaju dobro držanje ceste i sigurnost svih putnika, bez obzira na brzinu kretanja  i otežane uvjete na cesti. Također može imati, u serijskoj ili dodatnoj opremi ovisno o zemljama, opremu za sigurnost kao što su ABS i ESP, odnosno do četiri zračna jastuka.

Jednostavan za rukovanje, odražava know-how Marke u pogledu udobnosti ovjesa i osigurava dobrobit svih putnika i pravi užitak u vožnji, čak i u najtežim uvjetima korištenja.

Za obiteljsko korištenje
Prostranost …

Citroën C-Élysée raspolaže velikodušnim dimenzijama: 4,43 m dužina, 1,71 m širina i 1,47 m visina. Međuosovinski razmak od 2,65 metara je najduži u svojoj kategoriji. To ne samo da osigurava besprijekorno ponašanje na cesti, već pruža i iznimnu prostranost.

Njegova unutrašnjost je dostojna limuzine iz više klase, a prostor straga je referenca. Prostor za noge za putnike na stražnjim sjedalima je izvanredan, kako u širinu tako i u duljinu (koljeno prostor 120 mm). Taj prostor u unutrašnjosti ne uskračuje prostor prtljažnika: s kapacitetom od 506 litara VDA, predstavlja volumen koji je među najznačajnijima u segmentu. Ove karakteristike omogućuju Citroën C-Elysée preuzimanje uloge glavnog obiteljskog automobila.

… i ugodnost u unutrašnjosti

Njegova koncepcija nudi velikodušan unutarnji prostor i dimenzije. Citroën C-Élysée raspolaže, u serijskoj ili dodatnoj opremi, ovisno o zemlji u kojoj se prodaje, s modernu i intuitivnu opremu za udobnost, kao što su klima uređaj s digitalnim zaslonom, pomoć pri parkiranju straga, regulator/limitator brzine ili auto radio MP3 s Bluetooth® sustavom za telefoniranje bez ruku.

Također, raspolaže s tehnološkom opremom, prilagođenoj specifičnim potrebama zemalja gdje se komercijalizira, kao što je grijani donji dio vjetrobranskog stakla za Rusiju i Ukrajinu. Za zemlje gdje je iznimno vruće, klima uređaj je također bio predmet mnogo pozornosti, s funkcijsom ‘Max’ koja osigurava brzo hlađenje. Ova ponuda tehnologija bit će dodatno proširena u narednim mjesecima, uz navigacijski sustav sa zaslonom osjetljivim na dodir i kamerom za vožnju unatrag te sustavom pristupa i pokretanja bez ključa …

Konačno, širok raspon dodatne opreme omogućava kupcima personalizaciju vanjskog dijela vozila s elegantnim, kromiranim detaljima (ukrasni umetci na svjetlima za maglu, okvir retrovizora, ispušne cijevi), zaštitu karoserije (prozirne zaštitne trake za branik, bočne letvice) kao i unutrašnjosti (širok izbor tepiha ili prostirka za prtljažnik) te povećanje prtljažnog prostora (nosači za skije, krovna kutija). Što se tiče multimedije, navigacijski sustavi, polu-integrirani sustavi za navigaciju (bez vakuuma ili izloženih žica) osiguravaju djelotvornu navigaciju, dok je radio O’car, inovativno rješenje posvećeno iPhoneu®, omogućava razgovor, bezbrižno slušanje glazbe, i punjenje Smartphonea.

Moderni i pristupačni automobili
Prilagođeni motori

Citroën C-Elysée ima novi VTi 72 benzinski motor, posebno prilagođen uvjetima vožnje i kvaliteti goriva na međunarodnim tržištima. Ova nova generacija motora je razvijena kako bi optimizirala performanse (72 KS, okretni moment od 110 Nm pri 3000 okr./min), potrošnju (od 5 l/100 km i 115 g / km CO2, 22% dobitka u odnosu na zamjenjeni 1.4i motor) i izdržljivost, čak i u teškim uvjetima korištenja. Može biti povezan s ručnim mjenjačem ili ručno upravljanim mjenjačem s pet brzina.

Novi VTi 115 motor, s ručnim ili automatskim mjenjačem, upotpunjava gamu benzinskih motora. Konačno, Citroën C-Elysée nudi dizelski HDi 92 motor, koji je testiran i već proizveden u više od 6 milijuna primjeraka, a koji povezuje cestovne sposobnosti (visoki okretni moment pri niskim okretajima) i nisku potrošnju (4,1 l / 100 km ili 108 g/km CO2).

Atraktivan omjer „uloženog/dobivenog“

Automobil predstavlja pravo ulaganje, ciljni kupci su zahtjevni u svim područjima, uključujući i troškove kupnje i troškove korištenja vozila. Stoga je Citroën C-Elysée pozicioniran s atraktivnim cijenama, prilagođenim svakom tržištu, koristeći usluge i kvalitetu vozila Marke.

Njegova cijena korištenja je također smanjena, posebice s učinkovitim motorima, odgovarajućim servisnim intervalima, produženim vijekom trajanja dijelova ili robusnih perivih materijala. Citroën C-Elysée zapravo je stvoren kako bi izdržao intenzivno korištenje.

Kategorije: Automobili