Lamborghini predstavlja viziju sportskog automobila budućnosti

Lamborghini predstavlja viziju sportskog automobila budućnosti

U proteklih nekoliko godina, Lamborghini i Massachusetts Institute of Technology (MIT) pridružili su se najnovijim i najvećim automobilskim tehnologijama. Prošle godine izvršni direktor Stefano Domenicali predstavio je niz kovanih komponitni za ovjesa i klipova, koji su napravljeni od kovanog metala. Ipak, ove godine talijanski proizvođač automobila ispisuje nove stranice.

Lamborghini je objavio teaser sliku sa kojom najavljuje novi koncept koji će debitovati na EmTech MIT konferenciji. Sa ovim konceptom Lamborghini želi prikazati kako vidi svoje automobile budućnosti.

Sa zatamnjene slike teško je vidjeti više detalja, na kojoj se jedino vide LED svjetla sa obje strane i logo proizvođača. Iako za Lamborghini nisu prioritet električni modeli, talijanski brend i dalje zainteresovana za alternativnu tehnologiju, prvenstveno za hibridni pogon.

Pretpostavlja se da se radi o drugom hibridnom konceptu koji je razvijen nakon koncepta Asterion koji je predstavljen 2015. godine. Njega je pokretao plug-in hibridni sklop sa 900 KS. Izvještaji sugerišu da će nasljednik Lamborghini Huracana biti prvi sportski automobil u ponudi talijanskog brenda koji će imati hibridni pogon. Na tržište bi trebao stići 2022. godine.

Kategorije: Koncepti