Novi dizel motor za Up!

Volkswagen Up! sa dvocilindarskim dizelom

Razvoj koncept XL1 modela ići će u limitiranu proizvodnju, ali njegov razvoj poslužit će za unapređenje i drugih modela iz Volkswagena. Prvo unapređenje sa tehnologijom iz XL1 modela dobit će model UP!. Naime, Volkswagen Up!  sljedeće godine dobiti će dvocilindarski dizel motor koji je razvijen u XL1 modelu.

Volkswagen Up! sa novim dizelskim motorom bit će opremljen od sljedeće godiner. Ovaj dvocilindarski dizel motor Volkswagen je predstavio u konceptu XL1 koji uskoro stiže na tržište u limitiranoj seriji. Navodno ovaj motor pokretat će i tek predstavljeni koncept crossovera Taigun kojeg je Volkswagen predstavio na salonu automobila u Sao Paulu.

Trenutni trocilindarski motori koji se nalaze u modelu UP! vjerovatno će biti dorađeni kada je snaga u pitanju te će biti zaduženi za pokretanje većih modela kao što je Golf VII. Takođe treba pomenuti da su ovi motori kompatibilni sa novom MQB platformom pa je logično da ove motore ćemo vidjeti u ostalim članicama Volkswagen grupacije kao što su Škoda, Seati, ali vjerovatni i Audi.

Kategorije: Automobili