Novi Audi RS6 Avant 2013.

Novi Audi RS6 Avant 2013.

Audi je objavio zvanične fotografije novog modela pod oznakom Audi RS6 Avant! Ovaj model bit će predstavljen najvjerovatnije na sajmu automobila u Ženevi u martu 2013. godine.

Nakon niza špijunskih slika konačno su objavljene i zvanične fotografije ovog sportaša. Audi RS6 dobio je agresivniji body kit kako to i obično biva na RS modelima. Tako su izmjenjeni prednji branik, tu su proširenja blatobrana, novi pragovi, novi zadnji branik sa difuzorom i zadnji spojler, LED dnevna svjetla, nova usisna maska sa maskom u obliku saća, točkove od 20 inča, a opciono je moguće poručiti i 21 inčne, i na kraju tu je novi ispušni sistem.

Očekivano, pormjene su zahvatile i unutrašnjost, pa su sad tu neizostavna kožom presvučena sportska sjedišta, detalji od ugljeničnih vlakana kao i piano black detalji, aluminijumske nožne komande te još mnogo toga. Kada je riječ o mehanici onda moramo pomenuti pogon na sva četiri točka, a kada je motor u pitanju novi Audi RS6 pokreće 4.0-litreni twin-turbo V8 motor iz kojeg je izvučeno 560 KS i 700 Nm okretnog momenta, a motor je uparen sa osmostepenim tiptronic menjačem.

Sa ovakvom snagom Audi RS6 od 0-100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi elektronski limitiranih 250 km/h. Maksimalna brzina nešto je veća u sa opcionim Dynamic paketom gdje RS6 može dohvatiti 280 km/h. Da tu nije kraj kad je maksimalna brzina u pitanju pobrinuo se paket Dymanic plus s kojim RS6 ide odličnih 305 km/h. Iako se radi o supersportskim performansama novi Audi RS6 može biti i ekonomičan automobil pa po fabričkim podacima prosječna potrošnja goriva iznosi 9,8 l/100 km.

Pored nevjerovatne snage ovaj automobil ima i odličan kočioni sistem sa standardnim diskovima promjera od 390 mm. Oni zahtjevniji mogu opciono poručiti karbonskokeramičke kočnice sa diskovima promjera od 420 mm, sva kliješta su crvenoj boji. I na sve ovo dolazi dodatno olakšanje za oko 100 kg u odnosu na svog prethodnika.

Kategorije: Sportisti