Clio Renault Sport – Detalji

Clio Renault Sport – Detalji

renault clio renaultsport

Renault je objavio nove detalje o dolazećem modelu Clio Renaultsport te  potvrdio kako će model biti brži i lakši od svog prethodnika. Njegov 1.6-litreni, četverocilindrični, turbo motor razvijat će 197 KS i 240 Nm okretnog momenta u rasponu od 1750 do 5500 okretaja u minuti.

Renault tvrd kako će automobil uz težinu od 1204 kg od 0 do 100 km/h ubrzavati za 6,7 sekundi i tako biti 0,2 sekunde brži od aktualnog modela. Motor će biti uparen sa 6-brzinskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, a vozaču će na raspolaganju biti i vrhunski amortizeri s hidrauličnom kompresijom kakvi se nalaze u reli vozilima. Renaultsport će također nuditi tri moda vožnje: Normal, Sport i Race. Sva tri moda kontrolišu motor, papučicu gasa, upravljač i ESP sistem, a može se u potpunosti isključiti ESP i sistem za kontrolu trakcije.

Vizuelne izmjene uključuju 17 ili 18 inčne aluminijumske “F1 blade” felge na kojima su Goodyear Eagle F1 gume, prednji odbojnik, Renaultsport stražnji difuzor, dvostruke ispušne cijevi te posebne bočne pragove. Kupci mogu odabrati i opcionalnu Cup šasiju koja podvozje spušta za 3 mm, a uz nju dolaze i 18 inčni Renaultsport točkovi u sjajno crnoj boji presvučeni Dunlop Sport Maxx gumama.

Standardna oprema uključuje Bluetooth, USB, 7-inčni touchscreen s TomTom navigacijom, pokretanje bez ključa i Renaultsport prednja sjedala. Telemetrija na kontrolnoj ploči koja očitava prolazna vremena, okretni moment i podatke o ubrzanju samo je jedna od zanimljivih opcija.
Automobil će se moći naručiti u aprilu, a isporuke kreću u junu ove godine.

Kategorije: Sportisti