Seat Leon CUP Racer

Seat Leon Cup Racer Concept 2013

Seat Leon CUP Racer

Seat je na ovogodišnjem Wortherseeju predstavio model Leon Cup Racer koji će biti ponuđen sportskim timovima za sezonu 2014. Automobil je baziran na 5-vratnom Leonu model koji je obojen metalik-mat sivu boju sa kontrastnim narančastim detaljima.

Kad su drugi estetski detalji u pitanju treba spomenuti i 18 inčne trkaće točkove, proširene blatobrane, krovni spojler, itd. Unutrašnjost putničke kabine potpuno je ogoljena kako bi se smanjila ukupna težina, ali zato je tu obavezna oprema za utrke kao što je, zaštitni kavez, sportska sjediša sa HANS sistemom te multifunkcionalni upravljač.

Ispod poklopca motora nalazi se 2.0-litreni 4-cilindrični turbo motor sa 330 KS i 350 Nm okretnog momenta. Snaga se na prednje točkove prenosi putem 6-brzinskog DSG mjenjača. Cijena modela kretat će se oko 70.000 eura, a za ekstremnu verziju bit će potrebno izdvojiti i do 95.000 eura.

“Očekujemo kako ćemo našim klijentima moći ponuditi novi model već za sljedeću sezonu, a vjerujemo kako ćemo nastaviti sa njegovim razvojem i u konačnici lansirati WTCC verziju opremljenu 1.6-litrenim motorom.”, rekao je Jamie Puig, čelnik Seat Sporta.

Kategorije: Sportisti