Predstavljen BMW Serija X6 M – U prodaji od 2015. godine!

BMW M6 2015 - 01

Predstavljen BMW Serija X6 M – U prodaji od 2015. godine!

BMW USA objavio je zvanične fotografije modela BMW X6 M koji će zajedno sa svojim mlađim bratom BMW X5 M imati svjetsku premijeru na sajmu automobila u Los Angelesu koji počinje početkom narednog mjeseca.

BMW M6 2015 - 03

Vozilo je dobilo agresivnu opremu za karoseriju, agresivni prednji branik i revidiranu rešetku motora koja je već postala zaštitni znak vozila koja su dio M serije čuvenog bavarskog proizvođača. Tu su i revidirani aerodinamički bočni dodaci kao i nova aerodinamička kućišta retrovizora. Vozilo je postavljeno na 21“ točkove na koje su postavljeni Michelin Pilot Super Sport UHP pneumatici. BMW X6 M dobio je i novi zadnji branik i difuzor koji krije četiri otvora sportskog ispušnog sistema.

BMW M6 2015 - 04

Promjene u stilu vozila nastavljaju se i kada je riječ o putničkoj kabini. Vozilo je dobilo kožna sjedišta od Merino kože, a tu je i revidirana instrument tabla te kožom presvučeni točak upravljača. Poluge za promjene stepena prijenosa su izrađene od aluminijuma.

BMW M6 2015 - 06

Ostali detalji koji su vrijedni pomena uključuju kožom presvučenu komandu tablu, Alcantara kožom presvučenu unutrašnju stranu krova i specijalne pločice za pragove vrata. Novi X6 M može se pohvaliti četvorozonskim klima uređajem najnovije generacije i vrhunskim zvučnim sistemom za koji je bila zadužena kompanija Harman Kardon.

BMW M6 2015 - 07

BMW X6 M pokreće 4.4-litreni V8 twin turbo motor koji razvija 567 KS i 750 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor je povezan sa osmostepenom M Steptornic transmisijom i M specifičnim sistemom pogona na sva četiri točka koji omogućava vozilu da ubrza od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde. Maksimalna brzina vozila elektronski je ograničena na 250 km/h. Ovaj model dobio je i M Servotornic sistem upravljanja kao i sportski ovjes koji smanjuje visinu vozila za 10 mm.

BMW M6 2015 - 08

BMW X6 M dobio je i specijalne nove kočnice što uključuje i nove čeljusti u tamno plavoj metalik boji. Tu je i Dynamic Damper Contorl sistem koji vozaču nudi da odabere jedan od tri režima vožnje: Comfort, Sprot ili Sport+.

Ovaj model u prodaju za SAD tržište kreće od proljeća 2015. godine.

BMW M6 2015 - 09

Kategorije: Sportisti