Predstavljen BMW M4 Coupe DTM Safety Car

BMW M4 Coupe DTM Safety Car 2014 - 01

Predstavljen BMW M4 Coupe DTM Safety Car

BMW je predstavio svoj novi M4 DTM Coupe bezbjednosni automobil. Ovaj automobil baziran je na putničkoj verziji M4 modela, s tim da je bezbjednosni automobil opremljen različitim BMW M Performance dijelovima uključujući prednji spliter od ugljičnih vlakana, kućišta spoljnih retrovizora koji su takogđer napravljeni od istog.

BMW M4 Coupe DTM Safety Car 2014 - 02

BMW M4 Coupe DTM Safety Car dobio je zadnji spojler od ugljičnih vlakana kao i zadnji difuzor. Ostali značajni detalji ovog modela uključuju crnu rešetku motora, aerodinamične bočne dodatke kao i ispušni sistem od titanijuma.

BMW M4 Coupe DTM Safety Car 2014 - 03

Automobil je obojen u DTM kolornu šemu, sa brendiranim oznakama za KW ovjes. Tu je i neizostavna krovna svjetla za vanredne. Modifikacije nastavljaju se u kabini gdje postoje su ubačena trkaća Recaro sjedišta, te dijelovi napravljeni od ugljičnih vlakana. Da bi se povećao stepen bejzbjednosti ubačen je i sikurnozni ‘kavez’.

BMW M4 Coupe DTM Safety Car 2014 - 04

BMW M4 Coupe DTM Safety Car pokreće 3.0-litreni TwinPower Turbo linijski šestocilindarski motor koji razvija 431 KS i 550 Nm okretnog momenta. Ovaj motor je uparen je sa M Double Clutch transmisijom koja omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu.

BMW M4 Coupe DTM Safety Car 2014 - 06

Kategorije: Sportisti