Mercedes AMG A45S i CLA 45S pokreće do sada najsnažniji četverocilindraš!

Mercedes AMG A45S i CLA 45S pokreće do sada najsnažniji četverocilindraš!

Mercedes trenutno nudi najsnažniji četverocilindraš koji se nalazi u cestovnim modelima AMG A45 S i CLA 45S sa svojih 416 KS.

Oba modela svježe su predstavljeni na festivalu brzine u Engleskom Goodwoodu. Novi AMG A45, i limuzinska izvedba CLA 45 u “S” izvedbi dobili su novi pogonski agregat sa čak 416 KS, što je dosad najviša snaga za jedan cestovni četverocilindraš.

Pored snažnog motora karoserija je opremljena i agresivnim aerodinamičkim dodacima, a posebno se ističe spojler na zadnjem kraju automobila.

Naglašeni su i blatobrani ispod kojih su postavljeni 19 inčni točkovi. Za sigurno zaustavljanje automobila brinu se disk kočnice čij je prečnik na prednjim točkovima 390 mm, a stežu ih šesteroklipne kočione čeljusti.

Novi motor koji se nalazi u “S” izvedbi isporučuje 416 KS i 500 Nm okretnog momenta. Motor je serijski uparen sa automatskim mjenjačem sa dvije spojke te 4Matic+ sistemom prijenosa snage na sve točkove.

Uz sigurnost pogona na sva četiri točka tu je i opcionalni “Drift mode” koji omogućava zabavu kada se nađete na trkaćoj stazi.

Performanse ovih modela su fantastične pa od 0 do 100 km/h automobil ubrzava za 3,9 sekunde i hvata maksimalnih 270 km/h.

Kategorije: Sportisti