Mercedes SLS AMG Black Series

Mercedes SLS AMG Black Series

Mercedes-Benz objavio je prve zvanične fotografije najsnažnijeg i najekskluzivnijeg modela u svojoj ponudi, a radi se o modelu SLS AMG Black Series. Ovaj model predstavlja vrhunsku doradu ovog Mercedesovog sportiste, a ovaj paket promjena u potpunosti je razvijen u sportskom odjeljenju iz Afalterbaha.

Paket dodataka Black Series modelu SLS-a AMG donosi aerodinamičke dodatke, veći borij dijelova karoserije od ugljeničnih vlakana, te značajno pojačanje snage motora. Tako ovaj model pokreće atmosferski V8 zapremine 6.2 litra iz kojeg je izvučeno nevjerovatnih 622 KS. To je gotovo 40 KS više u odnosu na standardni SLS AMG.

Dodatnu snagu ovaj motor je dobio zahvuljujući ugradnji novih dijelova kao što je usisni sistem, nove bregaste osovine, a tu je sada i unaprjeđeni sistem hlađenja, kao i bolji protok ulja u motoru. Limit okretaja motora povećan je na 8.000 o/min, a poboljšan je i obrtni moment koji je sa 634 Nm narastao na 648 Nm. Zahvaljujući ovim promjenama Mercedes SLS AMG Black Series od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 sekundi, a dostiže maksimalnu brzinu od 316 km/h.

Kategorije: Sportisti