Fiat Fiorino – Novi stil i visoka funkcionalnost

Fiat Fiorino 1_cl

Fiat Fiorino – Novi stil i visoka funkcionalnost

Fiat Professional predstvalja obnovljeni model, najmanji u segmentu lakih komercijalnih vozila. Zasnovan je na bogatom iskustvu sa preko 370.000 prodanih primjeraka, a napravljen je na platformi i karoserijskim elementima nastalim u saradnji sa PSA grupacijom.

Kao i do sada donosi kompaktne dimenzije i funkcionalnost, ali uz više stila sa tovarnim prostorom korisne zapremine od 2,8 m3 u kojeg se može smjestiti teret do 660 kg. U opciji je preklopno suvozačevo sjedište koje se može pretvoriti u radni sto, ili potpuno preklopiti, kako bi se stvorio prostor za unos predmeta dužine 2,5 m.

Fiat Fiorino 2_cl

Prostor za putnike donosi nove elemente i ergonomska rješenja. Instrument tabla je nova sa stalno uključenim pozadinskim osvjetljenjem, a novost je 5-inčni taktilni ekran u boji za komande infotainment sistema i navigacije u opciji.

Ponudu dizel motora čini već poznati turbo punjeni 1.3-litreni MultiJet2 agregat koji dolazi sa 80 ili 95 KS, kao i 1.4-litreni atmosferski benzinac sa 77 KS. Novost je opcija EcoJet, koja dolazi sa opcijom dual-fuel, Start&Stop sistemom, „inteligentnim“ alternatorom, pumpom za gorivo promjenljive zapremine i robotiziranim Comfort-Matic preijnosom, sa kojim se stvara ušteda goriva od 14%, odnosno ostvaruje prosječna potrošnja od 3,8 l/100 km uz emisiju CO2 od 100 g/km.

Fiorino je tako upotpunio ponudu fiatovih lakih komercijalnih vozila, te stvorio uslove za nastavak tradicionalno dobrih tržišnih rezultata u segmentu.

Fiat Fiorino 3_cl

Kategorije: Komercijalna vozila