Hyundai H350 premijerno će biti predstavljen na IAA u Hanoveru!

Hyundai-H350-van-1m

Hyundai H350 premijerno će biti predstavljen na IAA u Hannoveru!

Hyundai je objavio nekoliko ‘teaser-a’ novog kombija H350 kojeg će krajem mjeseca biti predstavljen na sajmu IAA u Hannoveru, a odmah zatim i u Parizu. Sa objavljenih crteža, jasno je da svojim novim dostavnim vozilom Hyundai cilja na evropsko tržište, što potvrđuje i činjenica da bi se proizvodnja odvijala u Turskoj, u pogonima Hyundaijevog partnera Karban Sanayil Otomotiv ve Ticaret AS.

Dizajn je ‘tipično’ evropski, pa će prednjim dijelom dominirati velika šestougaona maska, uokvirena velikim svjetlosnim baterijama sa ‘dnevnim’ LED elementima i robusnim branikom. Na bočnim stranama su ukrasne plastične lajsne, te klizna vrata, za olakšan pristup prtljažnom prostoru. Skica unutrašnjosti pokazuje raspored sjedišta, ali i savremen kokpit, na kojem će mu vjerovatno mnogi pozavidjeti.

Hyundai-H350-van-2m

Prema najavama, novi H350 bi se mogao opteretiti sa 1,4 tone, te povući prikolicu maksimalne mase do 2,5 tona, a fleksibilna platforma bi trebala omogućiti različite izvedbe: teretni VAN, putnički minibus i ‘kamion’ sa ravnom platformom, spremnom za eventualne nadgradnje.

Iako tehnički podaci nisu objavljeni, vidljivo je također, da će novi H350 biti znatno veći od trenutno aktuelnog modela H1, te da će se ‘pomjeriti’ jedan segment više, gdje ga čeka znatno ozbiljnija konkurencija.

Sa novim modelom, Hyundai nedvosmisleno pokazuje svoje planove: Jačanje prisutnosti kompanije u segmentu lakih komercijalnih vozila i ciljanje novih kupaca u Evropi.

Kategorije: Komercijalna vozila