Bremont Jaguar Lightweight E-type satovi

Bremont Jaguar Lightweight E-type satovi 01

Bremont Jaguar Lightweight E-type satovi

Jaguar je najavio proizvodnju preostalih modela Lightweight E-type, a u saradnji sa proizvoađačem satova Bremont, uz svih 6 proizvedenih vozila bit će pripremljeno i 6 ekskluivnih satova. ‘Bremont je bio odličan izbor, jer su sa nama tijesno sarađivali na projektima i isporučili su satove za C-X75 i XJ75 Platinum concept.

Bremont Jaguar Lightweight E-type satovi 02

Kućište prečnika 43 mm napravljeno je od bijelog zlata a u unutrašnji dijelovi su od aluminija koji je sačuvan tokom konstrukcije vozila, pa će ti elementi biti anodizirani kako bi dobili odgovarajuću boju. Centralna ploča sata je crna, dizajnirana po uzorku instrumanata u vozilu, sa karakterističnim suptilnim crvenim segmentom, a kazaljke su napravljene po uzoru na kazaljke obrtomjera.

Bremont Jaguar Lightweight E-type satovi 03

Mehanizam je automatski (BWC/01 Bremont), sa radnom rezervom od 50 sati, dok je krunica dizajnirana po prepoznatljivom uzorku točkova. Kako bi se sat potpuno uklopio uz pripadajuće vozilo, na njemu će biti ugraviran broj šasije, a kaiš je napravljen od dvobojne Connolly kože, kojom su opšivena sjedišta i tapacirung.

Bremont Jaguar Lightweight E-type satovi 04

Kategorije: Lifestyle