MINI Augmented Vision – Naočale za sve

MINI Augmented Vision naocale 01

MINI Augmented Vision – Naočale za sve

MINI predstavlja inovaciju nazvanu MINI Augmented Vision, sa kojom daje uvid u mogućnosti inteligentne konekcije između automobila i naočala, odnosno relevantnih sadržaja koji se mogu projicirati i postati vidljivi posmatraču/vozaču.

Radi se zapravo o mnogobrojnim funkcijama, koje se projektuju na vizire u naočalima, a kojima vozač pristupa bez skretanja pogleda i gubitka pažnje, bilo da je u vozilu ili izvan njega.

MINI Augmented Vision naocale 02

Funkcije uređaja MINI Augmented Vision su mnogobrojne:

  • kada je vozač izvan vozila, putem navigacionog sistema, može odabrati željenu destinaciju i tačke interesa, a zatim, ulaskom u vozilo, svi unešeni podaci se prenose na navigacioni sistem u vozilu.
  • Firs Mila/Last Mile je funkcija koja putem navigacije pokazuje trenutnu lokaciju vozila, polaznu tačku, ili krajnju destinaciju.
  • Head-up funkcije: brzina kretanja, ograničenje brzine, te ostale informacije od primarnog interesa, kako bi vozač bio i ostao fokusiran na vožnju.
  • Konstantna analogna navigacija sa tačkama interesa, koja pomoću strelica upućuje vozača na odredište ili slobodno mjesto na parkiralištu.
  • Poruke: Mala ikonica u uglu naočala pokazuje vozaču prispjeće SMS poruke, te omogućuje njeno čitanje, bez smanjenja sigurnosti tokom vožnje.
  • X-Ray View, je posebna funkcija koja povezuje naočale sa kamerama na vozilu, te tako stvara utisak transparentnosti vozila, te vozaču omogućuje da vidi predmete koji bi inače bili skriveni iza neprovidnih elemenata karoserije kao što su niosači krova ili poklopac motora.
  • Augmented Parking, ili „poboljšano parkiranje“ omogućuje projekciju slike sa kamera izvan vozila, te tako daje odličan uvid u rastojanja između vozila i prepreka oko njega.

MINI Augmented Vision naocale 03

Ove naočale su dizajnirane tako da se svojim izgledom i oblikom odlično uklapaju uz stilske zahtjeve, te tako uz očiglednu funkcionalnost, predstavljaju odličan modni detalj.

MINI Augmented Vision naocale 04

Kategorije: Lifestyle