Posebna veza za BMW i3 i Samsung Galaxy Gear

01 BMW i3 i Samsung Galaxy Gear

Posebna veza za BMW i3 i Samsung Galaxy Gear

Brza rasprostranjenost smartphona znači da su internet, aplikacije i digitalne usluge već odavno postale sastavni dio života. I smartwatches, poput novog Samsung Galaxy Gear drže taj trend. Ovi uređaji se nose kao ručni satovi i prikazuju podatke direktno na korisnikovom zglobu. 1,6-inčni Super AMOLED ekran  je rezolucije 320×320 piksela te je odlične čitljivosti i kontrasta. Čak i po suncu vidljivost je vrhunska, iako je to nekarakteristično za AMOLED ekrane. Osjetljivost na dodir također, je vrlo dobra.

02 BMW i3 i Samsung Galaxy Gear

U Las Vegasu, BMW je postao prvi od svjetskih proizvođača automobila koji je predstavio funkcije elektroničnog ručnog sata. Predstavljeni Galaxy Gear s BMW iRemote funkcionalnošću povezuje vozača sa automobilom u svako doba i omogućavaju vozaču pristup ključnim informacijama o vlastitom  vozilu. Samsung Galaxy Gear pruža vozaču važne informacije o stanju vozila, kao što su status punjenja baterije BMW-a i3 i trenutni maksimalni domet vozila, status vrata, prozora i krova automobila, potrebne servise i provjere sistema.

03 BMW i3 i Samsung Galaxy Gear

Također, preko Galaxy Gear aplikacije korisnici glasovnom komandom mogu aktivirati navigacioni sistem u automobilu, prije nego što uđu u auto, još dok sjede kod kuće, te podese željenu desinaciju! Pored informacija o statusu vozila, vozači mogu putem sata regulisati temperaturu u automobilu prije ulaska u isti  uz pomoć ekrana osjetljivog na dodir ili Samsungove S-Voice glasovne naredbe na njihovom Galaxy uređaju.

Kategorije: Lifestyle