Ducati SuperSport – Novi talijanski sport-tourer

ducati-supersport-s-2017-01

Ducati SuperSport – Novi talijanski sport-tourer

Ducati je iskoristio sajam u Kolnu za prezentaciju novosti, a najveća među njima je novi SuperSport s kojim se Ducati nakon dosta godina vraća nekada vrlo popularnim modelima sport-tourer orijentacije.

Vizualno više vuče ka sportu nego toureru ali od zadnjih modela puno se toga promijenilo tako da je i Ducati morao ići u korak s vremenom. Položaj sjedenja je sportski ali ovaj puta s više postavljenim upravljačem, sjedalo je udobnije i visinom primjerenije putnicima, vjetrobran se može regulirati po visini… Sve su to karakteristike koje će znati cijeniti sport-tourer vozači.

ducati-supersport-s-2017-02

Agregat je dobro poznata Testastretta 11, zapremine 937 ccm, snage 113 KS pri 9.000 okretaja odnosno 96,7 Nm pri 6.500 okretaja. Vidljivo je da upravo u srednjim okretajima SuperSport pruža najviše. Ciklistika je također dorađena kako bi motocikl bio što lakši za upravljanje a da pri tome ne gubi na čvrstoći.

ducati-supersport-s-2017-03

SuperSport je poput ostatka porodice opremljen elektronskim pomagalima među kojima su tri moda reguliranja snage: Sport, Touring i Urban, a tu su Traction Control i ABS. Sve se to može pratiti na novom LCD ekranu kojim se može upravljati i preko Ducati Multimedia System-a koji omogućuje spajanje pametnih telefona preko bluetootha.

ducati-supersport-s-2017-09

Novi model dolazi u dvije verzije, standardnoj i S pri čemu je jači S opremljen Ohlins ovjesom, za razliku od standardne Marzocchi/Sachs kombinacije, te quick shifterom i poklopcem sjedišta suvozača. Osim toga postoji mogućnost narudžbe posebnih paketa opreme koji nose nazive identične ponuđenim modovima: Sport, Touring i Urban.

ducati-supersport-s-2017-06

Kategorije: Motori