Harley Davidson predstavio dva noviteta za 2016. – Low Rider S i Pro Street Breakout.

Harley Davidson Low Rider S - 2016 - 01

Harley Davidson predstavio dva noviteta za 2016. – Low Rider S i Pro Street Breakout.

Harley Davidson predstavio dva noviteta za 2016. – Low Rider S i Pro Street Breakout koji donose novi izgled i snažnije agregate.

Diskretni Harley Davidson Low Rider S dobio je novi motor koji je i najsnažniji do sad u ovom modelu. Uz novi model došla je i nova oznaka pa tako umjesto dosadašnje oznake “103” bit će oznaka “110”. Upravo nova oznaka nagovještava da novi motor ima zapreminu od 110 kubnih inča, odnosno 1801 ccm.

Harley Davidson Low Rider S - 2016 - 03

Motor je snažniji za 15 KS, a promjenjeno je ogibljenje i prednja viljuška. Standardna verzija imat će temopomat koji će olakšati vožnju tokom dužih tura. Kada je riječ o dizajnu, novi “S” model dobio je neke elemente po kojima će biti prepoznatljiv

Harley Davidson Low Rider S - 2016 - 04

Drugi novitet nosi naziv Harley Davidson CVO Pro Street Breakout, a CVO skraćenica označava naziv čitave familije Harley Davidson motora te se odnosi na “Custom Vehicle Operations” modele. Ovaj model odlikuje agresivan izgled sa specijalnim “zadimljeno” satenskim hromiranim detaljima kombinovani sa tzv. “spaljenim” hromom.

Harley Davidson CVO Pro Street Breakout 01 - 2016

Pokreće ga najsnažniji Harley Davidson zrakom hlađeni motor “110B”, a njegovu moć dodatno ističe i veliki zadnji točak. Od standardne opreme na ovom motociklu izdvaja se ABS sistem protiv proklizavanja, tempomat, fabrički sistem zaštite od krađe (H-D Smart Security System)…

Harley Davidson CVO Pro Street Breakout 02 - 2016

Prema najavama iz Harley Davidsona novi model na tržište stižu početkom proleća tekuće 2016 godine.

Harley Davidson CVO Pro Street Breakout 03 - 2016

Kategorije: Motori