Nasljednik BMW-a R 1200 GS

Nasljednik BMW-a R 1200 GS, dolazi 2. oktobra

BMW bi trebao uskoro prekinuti neizvjesnost koja vlada oko njegova novog Adventure motocikla. Zamjena za BMW R1200GS trebala bi stići 2. oktobra ove godine kada svoja vrata otvara salon motocikala u Kolnu.

Špiujnske fotografije otkivaju nam da je novi R 1250 GS skoro dovršen. Ono što je tada ostalo potpuno ne definisano jesu sitni detalji na njegovom vanjskom izgledu. Pokretat će ga tekućinom hlađeni bokser motor koji je doživio evoluciju.

Uz novo svjetlo, novi prednji blatobran i nove oplate budući GS donosi i drugačije formirane ispušne grane, hladnjak i ispušni top prebačen na desnu stranu motocikla, a tu je i nova stražnja vilica koja je sada prebačena na lijevu stranu dvokotača.

Uz novi R 1250 GS BMW će na Intermotu predstaviti i ekstremniju verziju svojeg superbike motocikla S 1000 RR. Novi HP4 uz elektronski kontrolisani ovjes, ABS pravljen za utrke i sedam kilograma manju masu donosi i traction i launch control sisteme, ali i niz drugih elemenata koji ga čine najsuperiornijim BMW-ovim superbikeom ikad.

Kategorije: Motori