BMW F 800 GT – Trailer

BMW F 800 GT – Trailer

BMW je predstavio nasljednika model F 800 ST pod nešto izmijenjenim imenom – F 800 GT. Sudeći po imenu ovaj model trebao bi više biti naklonjen touring segmentu. Snaga od 90 KS prenosi se remenom, a poboljšana mu je aerodinamika i zaštita od vjetra. F 800 GT standardno je opremljen sa ABS-om i automatskom kontrolom stabilnosti, a u opciji je dostupan amortizer sa elektronskom prilagodbom.

Kako sam proizvođač kaže, ovim motociklom žele postaviti nove standarde u mid-range sport touring motociklima, što definitivno i potvrđuje ugrađenom serijskom opremom. Povećanje snage (5 KS) postigli su novim setupom, a također je poboljšan sekundarni pogonski „disk“ zupčastog remena, koji sada ne treba održavanje. Od dodatnih dijelova najviše je upečatljiv  Akrapovič  ispušni lonac, koji osim uštede od 1,7 kg u odnosu na osnovni lonac motociklu daje i sportski zvuk. Lonac jke izrađen od titanijuma i nehrđajućeg čelika.

Pored novog dizajna tu su i poboljšana ergonomija, nove udobnije ručke sa manje vibracija, udobnija sjedala, povećana nosivost (sada 207 kg), lakši točkovi, kao i opcija smanjenja snage na 35 KW.

Kategorije: Motori