Kumho otvara novu laboratoriju u Evropi

kumho tyres lab

Kumho otvara novu laboratoriju u Evropi

Kumho Europski tehnički centar (KETC) dodatno proširuje svoje rastuće resurse, otvaranjem novog inovativnog centra za testiranje guma u mjestu Papenburg (Donja Saska, u Njemačkoj). Sa širenjem portfelja OE ugovora i brojnih novih proizvoda za Europski aftermarket, KETC danas testira više od 3.000 guma godišnje.

Samostalni objekat na 1.000 kvadratnih metara moći će zadovoljiti sve rastuće potrebe. Na prostoru od 600 m2 je objekat u kojem su smještene gume i felge, radionice i dio testne opreme, dok će dugi dio na 400 m2 moći koristiti devetočlani tim za sve ostale testne i laboratorijske potrebe, daleko od testne staze.

Vezani poligon je posebno dizajniran kako bi se mogli obavljati testovi:

  • subjektivnog rukovanja vozilom
  • ponašanje na mokrom kolovozu
  • akvaplaning
  • udobnost u vožnji
  • mjerenje unutrašnje/vanjske buke
  • kočenje na svim površinama

kumho tyres test

Ove aktivnosti će podržavati novi hi-tech sistem zasnovan na GPS sistemu mjerenja i digitalnog ocjenjivanje otisaka guma. Novi centar će upravljati svim KETC zahtjevima ispitivanja, a sve dodatne potrebe će se obavljati u objektima: Idiada (Španija), Nardo (Italija), Nürburgring (Njemačka) i Ivalo (Finska).

Osvrćući se na impresivan novi objekat u Papenburgu, KETC-ov menadžer za vanjska testiranja, Sven Rath, je izjavio: “Stvaranje ovog samostalnog ispitnog centra je još jedan važan korak u našoj najnovijoj strategiji, te od neprocjenjive vrijednosti u smislu našeg istraživanja i razvoja proizvoda za evropsko tržište.”

Kategorije: Nova tehnologija