Novi Audi Q5 model 2015. bit će lakši za 100 kilograma

2015-Audi-Q5-Drive

Novi Audi Q5 model 2015. bit će lakši za 100 kilograma

Novi Audi Q5 model bit će baziran na novoj Volkswagen Group MLB platformi, a istu će u budućnosti koristiti veći broj novih Audi modela. Tako će navedenu platformu koristiti novi Q7 ali i limzinski modeli kao što je novi A4.

Zahvaljujući novoj MLB platformi novi Q5 model trebao bi biti 100 kg lakši u odnosu na aktuelni model. Odlikovat će ga veliki broj tehnoloških inovacija koje će biti ponuđene i u okviru druge generacije Q7 modela. U ponudi kod novih modela bit će dostupna Matrix Audi LED prednja svjetla koja su prvi put predstavljena na novom Audi A8 modelu. Naravno, bit će dostupna kao dio dodatne opreme kao i Virtual cockpit koji je premijerno predstavljen kod novog TT modela.

Novi Virtualni cockpit smanjuje veliki broj prekidača, budući da se većinom funkcija upravlja preko velikog ekrana osjetljivog na dodir. Za pokretanje novog Q5 modela bit će zaduženi najnoviji četverocilindrični i šestocilindarski benzinski i dizel motori, a u ponudi će biti i štedljiva plug-in hibridna izvedba sa e-quattro sistemom.

Kategorije: Nova tehnologija