Aston Martin Rapide Shooting Brake

Aston Martin Rapide Shooting Brake

Aston Martin Rapide Shooting Brake

Aston Martin Rapide Shooting Brake prdstavljen je javnosti u konceptnom izdanju a radi se o jedinstvenom modelu kojeg u Aston Martinu nazivaju Jet 2+2, a napravljen je povodom proslave 60. godišnjice saradnje dvije poznate kompanija. Model se nastavlja na Jet 2 koncept iz 2004. godine koji je zapravo bio Shooting Brake varijanta Vanquish modela.

Osim izmijenjene karoserije, Bertoneov Rapide ostao je isti kao i Aston Martinova verzija. Automobil ima iste dimenzije i konstrukciju kao i standardna izvedba i nije bazirano na nedavno predstavljenom, moćnijem Rapide S modelu. C stubovi nagnuti su prema naprijed i spajaju se s visokim i mišićavim blatobranima kako bi se ostavio utisak kretanja čak i dok vozilo miruje. Ostale bitnije izmjene uključuju LED traku na stražnjoj strani i strmo nakošeno stražnje okno.

Sjedišta u putničkoj kabini razmještena su u 2+2 stilu, a zahvaljujući novom obliku karoserije, putnici straga imaju više mjesta za glave. Stražnja sjedišta mogu se preklopiti kako bi se povećao prtljažni prostor, a od standardne verzije Bertoneov se Rapide razlikuje i po aluminijskim te drvenim detaljima, kao i dvobojnim kožnim presvlakama.

Kategorije: Noviteti