BMW M6

BMW M6 – 2013.

Čini se kako u BMW-u nema predaha kada je u pitanju konstantni razvoj novih modela. U prilog tome ide činjenica da su BMW-ovi ljudi jako zauzet u stvaranjem nove M6-ice. Ali, bavarci strogo u tajnosti drže sve detalje za sebe. Mnogo je fanova BMW-a, ali Onur Dursun iz Njemačke je jedan od onih najzagriženih fanova. On je tako na svojoj internet stranici predstavio viziju budućeg izgleda novog BMW M6 modela.

Prikazani renderi dosta dobro prikazuju mogući izgled novog BMW-a M6. Autor redera inspiraciju je uzeo od nedavno predstavljenog M5. Obzirom da svi novi modeli BMW-a imaju istu dizajnersku filozofiju, koja je dosta uspiješna, za predpostavit je da konačni proizvod neće previše odstupati od ovih  fotografija.

Kada je riječ o tehničkim detaljima, tu sigurno neće biti puno eksperimenata, pa je tako naglasak stavljen na 4.4-litarski biturbo V8 motor. On bi trebao dolaziti sa nešto više snage u odnosu na M5. Ne treba zaboraviti isto tako i sedam-stepeni automatski mjenjač s dvostrukim kvačilom. Sa ovakvom tehničkom konfiguracijom novi M6 imao bi sprint do stotke ispod 4.5 sekunde i maksimalnu brzinu preko 250 km/h, ali vjerujemo da će maksimalna brzina stati na 250 km/h zbog elektronskog limita.

Kada se zvanično pojavi nema sumnje da će novi BMW M6 biti zavidan stroj koji će oduševiti mnoge, ali i da će zadati glavobolje svojim konkurentima.

Kategorije: Noviteti