Novi 100% električni Citroën ë-Spacetourer: kompaktan kombi za još intenzivnij i život 

Novi 100% električni Citroën ë-Spacetourer: kompaktan kombi za još intenzivnij i život 

Pionir na području prijevoza ljudi i za slobodno vrijeme, Citroën posjeduje pravo znanje i umijeće u razvoju višenamjenskih i prostranih automobila u kojima je zadovoljstvo boraviti. Marka to iznova dokazuje otkrivanjem  100% električne izvedbe kompaktnog kombija SpaceTourer.

Saputnik za intenzivan život bez granica, ë-SpaceTourer je kompaktan kombi koji nudi prilagođeno rješenje za profesionalce, udruženja i grupe obitelji i prijatelja koji žele udobnu, odgovornu i ekonomičnu vožnju.

Citroën SpaceTourer ima fluidan dizajn koji nije agresivan i koji zahvaljujući svojem prostoru koji zahvaljujući svojoj prostranosti daje povjerenje i robusnost. Mišićav i dobro opremljen, ë-SpaceTourer izvana se ističe: Otvorom za punjenje na prednjoj lijevoj strani, specifičnoj prednjoj maski i novim monogramom “ë” s desne strane rešetke i straga.

U unutrašnjosti na centralnoj konzoli nalazi se nova dizajnerska i ergonomska ručica mjenjača ë-Toggle, selektor odabira 3 načina vožnje: Eco, Normal ili Power i specifične grafike na središnjem dodirnom zaslonu.

Novi ë-SpaceTourer je opremljen litij-ionskom baterijom, najzrelijom tehnologijom na tržištu. EMP2 platforma omogućava smještanje baterije ispod podnice, čime je očuvana prostranost i praktičnost SpaceTourera.

ë-Spacetourer napravljen je na modularnoj platformi EMP2 Grupe. Nudi se u dvije izvedbe kapacitetabaterije. Manji kapacitet baterije od 50 kWh omogućava autonomiju do 230 km po WLTP protokolu. Ovaj model dostupan je u izvedbama XS, M i XL. Snažnija izvedba dolazi sa baterijom od 75 kWh i omogućava autonomiju do 330 km po WLTP protokolu. Ovaj model dostupan je u izvedbama M i XL.

Električni motor omogućava glatku i ugodnu vožnju, bez potrebe za mijenjanjem brzina. Električni motor isporučuje najveću snagu od 100 kW (136 KS) i najveći okretni moment od 260 Nm. Maksimalna brzina iznosi 130 km/h u svim načinima vožnje (Eco, Normal, Power), ali sa različitim okretnim momentom. U režimu Normal – 80 kW/210 Nm: optimalan za svakodnevno korištenje, u Eco – 60 kW/190 Nm: za autonomiju i Power – 100 kW/260 Nm optimizira performanse prilikom prijevoza nekoliko osoba i prtljage.

Punjenje

Dostupna su tri načina punjenja. Otvor za punjenje je smješten na prednjoj lijevoj strani ë-SpaceTourera i punjenje se provodi u načinu rada Park. Kako bi se bolje prilagodilo kupcima, dostupna su dva tipa ugrađenog pretvarača : 7.4 kW jednofazni kao standard i 11 trifazni kW kao opcija.

S opcijama dva reda, ë-SpaceTourer je najbolji u segmentu i savršeno odgovara očekivanjima tržišta.

Garancija na bateriju je 8 godina ili 160 000 km (za 70% svog kapaciteta).