Novi Renault Clio potpuno otkriven prije premijere!

Novi Renault Clio 2019

Novi Renault Clio potpuno otkriven prije premijere!

Novi Renault Clio prije zvanične premijere u potpunosti je otkriven!

Kako to već obično biva posljednjih godina, gotovo svi noviteti budu razotkriveni prije zvanične premijere. Novi Clio premijeru će imat početkom marta na sajmu automobila u Ženevi.

Novi Renault Clio donosi skok u kvaliteti izrade, te savremenije tehnologije što se posebno odnosi na novi infotainment. Ovo će biti peta generacija francuskog mališana od koje Renault ima velika očekivanja.

Novi Renault Clio 2019

Gledajući vanjski dizajn novog Clia, osim forme karoserije, malo toga ima zajedničkog sa aktuelnom generacijom. Prednji dio uveliko podsjeća na aktuelnu generaciju Meganea, dok zadnja strana najsličnija je onoj kao kod modela Kadjar.

Laurens Van der Acker šef dizajna za novi Clio, izjavio je kako je novi model bio veliki izazov i kako je bilo šteta odbaciti neka njegova sjajna rješenja pa su nastavili s onime što je dobro i promijenili ono što se može napraviti bolje.

Novi Renault Clio 2019

U odnosu na prethodni model, Novi Clio ima bolju prostranost i komfor. Donosi potpuno novi dizajn unutrašnjosti koja je prozračnija, što daje osjećaj većeg prostora. Uz to kvalitet materijala je bolji kao i finalna izrada.

Do same premijere novog Clia ostalo je malo više od mjesec dana, pa se može očekivati da će se saznati još po neki detalj.

Novi Renault Clio 2019
Kategorije: Noviteti