Novi Volkswagen Tiguan Allspace na još višem nivou

Volkswagen Tiguan Allspace facelfit 2021

Novi Volkswagen Tiguan Allspace na još višem nivou

Volkswagen Tiguan dobio je nadogradnju još u jesen 2020. godine, a sada je na potezu verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Novi Tiguan Allspace dobio je osvježeni dizajn, nove sisteme upravljanja i asistencije, nove premium funkcije kao što su interaktivni IQ.LIGHT LED matrični farovi i dodirni paneli za kontrolu standardnog automatski klima uređaja. Ovi noviteti podižu Tiguan Allspace na viši nivo.

Novi Tiguan Allspace dolazi s oštrijim izgledom, digitalnom kabinom, novim tehnologijama, novim paketima opreme i sveobuhvatnom povezivošću. Njegove vrline kao prostrani SUV ostaju nepromijenjene: s konfiguracijom od pet sjedišta, nudi prtljažnik zapremine 760 do 1.920 litara, a sedmerosjed nudi prtljažni zapremine od 700 do 1.755 litara.

Volkswagen Tiguan Allspace facelfit 2021

Na raspolaganju su tri TSI i dva TDI motora. Na zahtev ili u zavisnosti od opreme, 7-brzinski automatski DSG osigurava brzu i efikasnu promjenu stepena prijenosa, a opcioni pogon na sve točkove 4MOTION nudi optimalno prianjanje.

Trenutno oko 55 posto Tiguan modela koji siđu sa proizvodne trake je Allspace model sa produženim međuosovinskim razmakom. Pretprodaja započinje u narednih nekoliko sedmica. U Njemačkoj je dostupan u novim paketima opreme Life, Elegance i R-Line.

Od početka proizvodnje produžene verzije 2017. godine, širom svijeta prodano je oko 1,5 miliona primjeraka.

Volkswagen Tiguan Allspace facelfit 2021

Kategorije: Noviteti