Novi Volkswagen Touareg stiže u aprilu 2018. godine

 Volkswagen Touareg

Novi Volkswagen Touareg stiže u aprilu 2018. godine

Volkswagen nastavlja svoju modelsku ofanzivu i u 2018. godinu za koju je pripremio novu generaciju velikog SUV modela. Novi Touareg stiže već u proljeće naredne godine, a premijerno bi trebao biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi.

Novi Volkswagen Touareg postavljen je na MLB Evo platformu koju dijeli sa aktuelnim Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga te novim Lamborghini Urus modelima. Očekuje se da će nova platforma donijeti veće dimenzije i manju težinu.

Vanjski dizajn novog Touarega bit će nastavak agresivnog dizajna koji je započeo sa modelom Arteon. Već su se ranije pojavljivale špijunske fotografije koje otkrivaju njegovu siluetu, a na Sajmu automobila u Kini prošle godine predstavljen je koncept T-Prime GTE.

Novi Touareg imat će veće dimenzije putničke kabine koja će biti opremljena sa svom modernom tehnologijom kojom Volkswagen trenutno raspolaže. Očekuje se da će novi Touareg dobiti novi Infotainment sistem koji ima mogućnost kontrole gestama.

Novi SUV trebao bi biti najluksuzniji Volkswagenov model, koji će taj status zadržati duže jer novi Phaeton neće stići na tržište za još nekoliko godina.

Volkswagen Touareg

Kategorije: Noviteti