Opel Karl – Novi mali automobil

??????????????????????????????????????????

Opel Karl – Novi mali automobil

Novoj generaciji Opel Corse i trendovskog trovratnog Opela ADAM-a uskoro će se pridružiti novi model. Od ljeta 2015. u njihovom će društvu biti još jedan mali automobil: peterovratni Opel Karl. „Karl je kratko, zanimljivo i lako pamtljivo ime koje predstavlja vrijednosti Opelove robne marke: njemački je, emocionalan i pristupačan“, rekla je Tina Müller, direktorica marketinga u Opelu.

Uz Karl, ADAM i novu generaciju Corse, pri čemu su svi predstavljeni u manje od 30 mjeseci, Opel će od sljedeće godine imati najjači portfelj u segmentima minija i malih automobila u svojoj povijesti i jedan od najmlađih na tržištu. Ova nova linija minija i malih automobila ispunit će najrazličitije zahtjeve.

?????????????????

Svojom dužinom od otprilike 4 metra Corsa nudi izvrsnu udobnost i odličnu uravnoteženost između veličine eksterijera i prostranosti interijera u obiteljski orijentiranoj peterovratnoj karoseriji ili pak u sportskom modelu s trima vratima nalik na kupe. ADAM je pak dug 3,7 metra, ima troja vrata i prvak je individualizacije, a nudi dinamičnu vožnju, izvrsne mogućnosti povezivanja i najširi izbor mogućnosti personalizacije za sve koji žele automobilom izraziti svoj životni stil. U kompaktnom pakiranju dužine 3,68 metra Karl će imati pet vrata, do pet sjedala, ponudit će najbolje Opelove vrline u pametnom i praktičnom obliku te će biti novi model s početka ponude iz Opelova portfelja.

Karlovim imenom odaje se počast jednom sinu Adama Opela, čovjeka koji je 1862. osnovao tvrtku. Dok je Adam pretvorio Opel u jednog od najvećih proizvođača bicikala u Njemačkoj, njegovi su sinovi Carl, Wilhelm i Friedrich 1898. započeli automobilsku avanturu i sljedeće godine proizveli svoj prvi automobil.

Kategorije: Noviteti