Predstavljen novi BMW X7 – Najveći i najluksuzniji bavarski SUV!

Predstavljen novi BMW X7 – Najveći i najluksuzniji bavarski SUV!

BMW je zvanično predstavio svoj najveći SUV model sa oznakom X7. BMW sa modelom X7 očekuje veliki uspijeh na tržištu Amerike i Kine gdje su izuzetno cijenjeni veliki luksuzni automobili.

Novi BMW X7 prava je grdosija za evropske pojmove veličine automobila. Sa svojom dužinom od gotovo 5,1 metar satndardno dolazi sa pet sjedišta, a uz doplatu dobija se i treći red sjedišta pa se u njega može smjestiti sedam osoba.

Unutrašnjost novog BMW X7 modela odiše luksuzom, kako se i očekuje. Kvalitet materijala je na najvećem nivou koji BMW može trenutno ponuditi. X7 nudi velike mogućnosti prilagodbe pa tako recimo sjedišta u drugom redu mogu se individualno podešavati poput vozačkog. Za što veću ugodnost putovanja brine se četverozonski ili peterozonski klima uređaj.

BMW nastavlja digitalizaciju svojih modela i kroz model X7 u kojem se nalaze dva LCD ekrana čija je dužina dijagonale 12,3 inčna. Jedan je u službi instrument ploče vozača, a drugi je centralni infotainment sistem. iDrive sistemom na centralnoj konzoli upravljanja se glasom te prepoznaje gesete rukom.

Harman Kardon i BMW nastavljaju saradnju, pa su za ovaj model pripremili zvučni sistem sa standardnih 10, odnosno sa 16 opcionih zvučnika. BMW nudi i treću opciju, Bowers & Wilkins Diamond Surround sistem sa čak 20 zvučnika i 1500W ukupne snage. Putnici na zadnjim sedištima mogu uživati u Blue Ray reprodukciji na ekranima veličine 10 inča u full-HD rezoluciji.

Zračni ovjes standardni je dio opreme i nudi mogućnost spuštanja vozila za 40 mm tokom pristupa prtljažniku za lakši utovar. Veliki automobili u luksuznom segmentu imaju i veliku težinu pa novi X7 u najlakšoj izvedbi teži 2,4 tone. Za pogon novog bavarskog SUV-a zadužena je aktuelna BMW paleta dizelskih i benzinskih motora.

BMW X7 30d pokreće 3.0 litrebni V6 dizelaš sa 261 KS, dok M50d model pokreće snažnija izvedba istog motora ali koji raspolaže sa 395 KS i 760 Nm okretnog momenta. Modeli sa benzinskim motorima još su snažniji pa tako 40i raspolaže sa 340 KS dok 50i pokreće V8 biturbo motor snage 456 KS. Posljednji pomenuti motor bit će dostupan samo za američko tržište i neće se nuditi u Evropi.

BMW X7 u početku neće se nuditi u hibridnoj izvedbi, ali ta izvedba će vjerovatno biti dostupna nešto kasnije.

 

Kategorije: Noviteti