Škoda Karoq – Predstavljen novi kompaktni SUV

Škoda Karoq – Predstavljen novi kompaktni SUV

U muzeju Artipelag kod Stockholma predstavljen je novi Škoda Karoq.Prezentacija novog SUV-a nije oduševila samo oko 500 uzvanika u samom muzeju, već i stotine hiljada ljudi koji su svjetsku premijeru pratili putem internetskog livestreama.

U okviru Škoda Strategije budućnosti 2025, češka marka će u sljedećim godinama i dalje dosljedno unapređivati paletu modela. Pritom je naglasak stavljen prije svega na proširivanje ponude SUV-a.

Škoda Kodiaq bila je prvi veliki SUV model koji je nakon dugo vremena izašao na međunarodna tržišta. Škdoa Karoq za Škodu predstavlja sljedeću prekretnicu. Karoq model koji je dizajniran po uzoru na veći Kodiaq zamijenit će Yeti model. Karoq je dug 4.382, širok 1.841 i visok 1.605 milimetara. Dužina međuosovinskog rastojanja iznosi 2.638 mm, a zapremina prtljažnika je od minimalnih 521 do maksimalnih 1.810 litara.

Za pokretanje Karoqa na raspolaganju su novi TDI i TSI motori među kojima je i potpuno novi benzinski 1,5 litreni TSI Evo motor sa 150 KS. U ponudi je i 1.0 litreni trocilindarski turbo benzinac sa 115 KS. Dizelska ponuda kreće sa poznatim 1,6 litrenim TDI motorom sa 115 KS, a tu je svakako i 2.0 litreni TDI motori sa 150 i 190 KS. U snažnijoj dizelskoj izvedbi Karoq ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 211 km/h.

Karoq je dostupan sa ručnim šest stepenim ili automatskim DSG sedam stepenim mjenjačem, a ovisno o izvedbi, Karoq može imati pogon samo na prednje ili na sva četiri točka.

Uvođenje na tržište počinje u drugoj polovimi godine.

Kategorije: Noviteti