Svjetska premijera za SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 

Svjetska premijera za SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 

Urban mobilnost se mijenja, a marka SEAT želi ponuditi rješenja koja se prilagođavaju gradovima i njihovim stanovnicima. Svjetskom premijerom serijske proizvodnje modela SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 marka SEAT jača svoju predanost urbanoj mobilnosti. 

Ova vozila nude vrlo različite pristupe mobilnosti, no istaknuta je promjena načina na koji se krećemo urbanom džunglom današnjice. Ti su različiti pristupi potrebni u savremenom svijetu u kojem automobili ponekad nisu u skladu sa životnim stilovima ljudi.

SEAT MÓ eScooter 125, prvi potpuno električni skuter marke, čini vožnju ulicama mjesta i gradova jednostavnijom i praktičnijom, te ruši stereotipe koji su povezani s tradicionalnim motociklima. Njegov napredni električni pogon bolje pristaje svijetu koji se neprestano razvija i odmiče od uobičajenog.

I dok je brand SEAT i dalje predan proizvodnji vozila, SEAT MÓ eKickScooter 65 pruža nove prilike – i kao pružatelj usluga, reagirajući na neke od glavnih trendova mobilnosti sutrašnjice: kolaborativnu i dijeljenu ekonomiju. No privatni korisnici također će doći na svoje s ovim novim modelom SEAT MÓ eKickScooter 65, baš kao i s postojećim te već uspješnim modelom SEAT MÓ eKickScooter 25 (prije poznat kao SEAT EXS KickScooter).

SEAT MÓ eScooter 125: predviđen za privatnu upotrebu

Svjetska premijera modela SEAT MÓ eScooter 125 dokaz je hrabrosti i usredotočenosti marke na ispunjavanje raznih potreba kupaca dok oni pokušavaju savladati vožnju urbanim cestama. Ispod njegovog savremenog, kompaktnog dizajna krije se vozilo dizajnirano za ispunjavanje potreba pristupačnog i praktičnog načina prijevoza.

Njegov je izgled upotpunjen ponudom boja: SEAT MÓ eScooter 125 bit će dostupan u tri ekskluzivne mat boje: Daring crvenoj, Dark Aluminium i Oxygen bijeloj.

U njegov je stražnji točak integriran električni motor snage 9 kW (najveća snaga) – istovjetno motociklu sa 125 cc – koji proizvodi obrtni moment od 240 Nm te ovom elegantnom, gradskom električnom skuteru osigurava najveću brzinu do 95 km/h, no, što je još važnije, ubrzanje od 0 do 50 km/h za svega 3,9 sekundi. Idealno za gradski promet.

SEAT MÓ eScooter 125 nudi dinamičnost koja ga čini jedinstvenim na tržištu s cijelim nizom modusa vožnje: City, Sport i Eco, te stepen za vožnju unatrag kako bi se manevrisanje učinilo jednostavnijim. SEAT MÓ eScooter 125 ima raspon do 125 km s jednim punjenjem paketa litij -ionskih baterija snage 5,6 kWh, što znači da će, ovisno o uobičajenim nivoima upotrebe, privatni korisnici u pravilu morati puniti vozilo samo jedanput sedmično. A koncept punjenja čini SEAT MÓ eScooter 125 još praktičnijim.

Baterija se može puniti kada se još nalazi u vozilu putem stanica za punjenje, no također se može izvaditi i priključiti na kućnu utičnicu. Taj sistem čini model SEAT MÓ eScooter 125 još praktičnijim za flotne kupce jer mogu jednostavno mijenjati baterije kako bi vozilo moglo ostati na cesti uz najmanje moguće trajanje prekida rada.

Prema tome praktičnost nije ograničena samo na performanse i trajanje punjenja. SEAT MÓ eScooter 125 također nudi prostor za pohranu za do dvije kacige u pretincu ispod sjedala ili kombinaciju kacige i drugih predmeta.

A u svijetu koji je još digitalniji i povezaniji, SEAT MÓ eScooter 125 korisnicima omogućuje lokaciju vozila putem aplikacije za smartphone, čime se korisniku pružaju podaci o položaju i ažuriranja statusa. Naposljetku, SEAT MÓ eScooter 125 također će imati 2 USB priključka kako baterija vašeg mobilnog telefona nikad ne bi bila prazna.

Dijeljenje skutera

Uz model SEAT MÓ eScooter 125 predviđen za privatne korisnike marka SEAT MÓ također će nuditi posebnu verziju za kompanije za dijeljenje prijevoza. Verzija za dijeljenje temeljit će se na ključnim atributima verzije za privatne korisnike, dok će neki njezini elementi biti dizajnirani za dijeljenu mobilnost: montirana kutija za pohranu kaciga, držač za telefon te stepen za vožnju unazad radi olakšavanja manevrisanja. Verzija za dijeljenje bit će dostupna u ekskluzivnoj Dark Aluminium mat boji sa specifičnim detaljima.

SEAT MÓ eKickScooter 65

Potražnja za mobilnošću kao zadnjim prijevoznim sredstvom do odredišta (eng. Last-mile) doživljava snažan rast dok gradovi postaju prenapučeni, a cestama je sve teže navigirati. Predstavljanje modela SEAT MÓ eKickScooter 65 temelji se na želji marke SEAT za ponudom rješenja za sve korisnike.

Prednja i stražnja svjetla, stop svjetlo te bočni/stražnji reflektor povećavaju vidljivost, dok prednja bubanj kočnica i stražnja električna kočnica poboljšavaju sigurnost. SEAT MÓ eKickScooter 65bit će dostupan u ekskluzivnoj Daring crvenoj mat boji.

SEAT MÓ eKickScooter 65 pridonosi očuvanju mobilnosti ljudi. Dizajn specifičan za flotnu upotrebu obuhvaća povećanja dosega na 65 km zbog većeg paketa baterija snage 551 Wh, komfor je naglašen pneumatskim točkovima bez cijevi, a u stražnje je točkove integrisana električna kočnica. SEAT MÓ eKickScooter 65 jedan je od najrobusnijih modela eKickScooter na tržištu, dizajniran i razvijen za dugovječnost. Kako bi se ispunili propisi koji vrijede na određenim tržištima, pogotovo u Njemačkoj – jednoj od najstrožih država kada je riječ o propisima za modele eKickScooter – SEAT MÓ eKickScooter 65 imat će ograničenu najveću brzinu od 20 km/h.

SEAT MÓ eKickScooter 65 nudi nazivnu snagu od 350 W, što je dovoljno energije za svladavanje uspona s nagibom do 20 stepeni.

Kako bi se ponudila još veća svestranost, SEAT MÓ eKickScooter 65 omogućit će korisnicima odabir između triju modusa vožnje – Eco, Drive i Sport.

Dok se modeli mobilnosti nastavljaju mijenjati i unapređivati, marka SEAT predana je ponudi vozila koja ljudima omogućavaju da ostanu u pokretu, a SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 pružaju način prijevoza koji je našim gradovima i urbanim područjima itekako potreban.

Kategorije: Motori, Noviteti