Volkswagen Golf 7 facelift 2017. – Prve slike

vw golf facelift 2018 render - 01

Volkswagen Golf 7 facelift 2017. – Prve slike

Volkswagen je predstavio Golf VII prije skoro četiri godine, koji je već ‘sazrio’ za zatezanje bora. Tokom cijele 2016. godine govori se o njegovom osvježenju koje se sprema u Wolfsburgu, a koje bi moglo stići krajem godine.

Prema pisanju AutoBlog.nl, njihov uposlenik je uspio slikati navodne crteže osvježenog Golfa. Prema dostupnim crtežima može se vidjeti da promjene nisu velike, gotovo neprimjetne. Najveća promjena je na prednjoj strani automobila gdje je postavljena nova svjetlosna grupa sa izmjenjenom grafikom i LED dnevnim sjevtlima. Upravo LED dnevna svjetla trebala bi biti dostupna za sve Golfove uz doplatu, dok su trenutno dostupna samo kod e-Golf i plug-in hibrid Golf GTE modela.

vw golf facelift 2018 render - 02

Pored promjena na prednjoj svjetlosnoj grupi osvježeni Golf imat će drugačiji prednji i zadnji odbojnik, novi dizajn aluminijumskih točkova, te trapezoidne ispušne cijevi koje su integrisane u stražnji branik. Od nove tehnologije Golf će dobiti poptuno digitalnu instrument tablu koja je prethodno korištena u Passatu i Tiguanu, te još neke ‘high-tech’ dodatke koje posjeduje Volkswagen.

Još uvijek nije potvrđeno koji će motori pokretati osvježeni Golf, ali se špekuliše da će 1.4 TSI i 1.6 TDI biti zamjenjeni sa novim 1.5-litrenim benzinskim i dizel motorima koji će se naći u svim budućim modelima iz Volkswagen grupacije.

Predstavljanje osvježenog Golfa očekuje se sa krajem tekuće godine, a prodaja vjerovatno od proljeća 2017.

vw golf facelift 2018 render - 03

Kategorije: Noviteti