Volkswagen Polo BlueGT

Volkswagen Polo BlueGT

Novi Volkswagen Polo Blue GT sa 140 KS snage kombinuje potrošnju goriva od 4.5L/100km, i miri dva nepomirljiva cilja kao što su dinamika vožnje i efikasnost potrošnje goriva.

Tehnički vrhunac ovog sportskog kompaktnog modela je progresivni TSI motor sa aktivnim upravljanjem cilindarima. Riječ je o prvoj na svijetu opciji za pojedinačno deaktiviranje cilindara koja može da obezbjedi uštedu potrošnje goriva od 0.4 L/100km.

Pored toga, novi VW Polo Blue GT je odličan primjer kako brojni aspekti sportske vožnje i uštede potrošnje goriva mogu da se kombinuju pri kreiranju ovog automobila – u ovom slučaju primjenom elemenata preuzetih od Polo GTI modela kao i Polo Blue Motion vozila.

Vozilo poseduje lakši i efikasniji TSI motor koji je zapremine 1395 ccm i teži svega 114 kg. Ovaj motor razvija 140 KS snage između 4500 i 6000 o/min. Vozilo je opremljeno standardnom šestostepenom manuelnom transmisijom. Takođe, pored odlične potrošnje vozilo oslobađa i svega 107 g/km. CO2. Druga opcija kod ovog modela je sedmostepena dual clutch transmisija.

Uprkos motoru relativno male zapremine vozilo je izuzetno agilno. Kompaktni VW Polo Blue GT može da dostigne maksimalnu brzinu od 210km/h, ubrzava od 0 do 100km/h za 7,9 sekundi. Takođe, pozitivan efekat na dinamiku ovog modela ima TSI motor.

Posebna pažnja prilikom razvoja ovog motora usmjerena je na upravljanje toplotnom energijom. Da bi se optimalno koristila toplotna energija u fazi toplog rada i sa druge strane da bi se efikasnije hladio motor pri visokim opterećenjima, novi motor je dobio i novi ispuh koji je integrisan u cilindarsku glavu.

Kategorije: Noviteti