Besplatno gorivo – Mjesta na kojima možete besplatno napuniti automobil

Besplatno gorivo – Mjesta na kojima možete besplatno napuniti automobil

Da vam neko kaže da možete automobil napuniti besplatno vjerovatno bi pomislili da je šala, ali zapravo to je stvarnost.

Električni automobili u narednih pet do sedam godina trebali bi preplaviti evropu. Veliki evropski proizvođači uveliko rade na razvoju velikog broja električnih modela koji će poslati u historiju automobile na fosilna goriva.

Razvoj električnih automobila daleko je odmakao, ali prateća infrastruktura poput punionica baterija trenutno je u izgradnji. Veliki otklon od kupovine električnih automobila pravi bojazan gdje se isti može napuniti kada se baterija potroši. Ako ste stanovnik bivše Jugoslavije, odgovor će Vam dati portal www.puni.hr sa kartom na kojoj su ucrtane sve punionice na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, dio Italije i Austrije.

Na velikom broju prikazanih punionica možete potpuno besplatno napuniti vaš električni automobil, a postoji i mogućnost rezervacije termina kada ćete puniti automobil. Također, prikazan je i trenutni status punionice, da li je zauzeta ili slobodna.

San o besplatnom gorivu je dosanjan, a sve što Vam je potrebno jeste električni automobil.

Kategorije: Savjeti