Citroën C3 Aircross finalist izbora “Automobil godine 2018”

Novi kompaktni SUV Citroën C3 aircross finalist izbora “Automobil godine 2018”

Žiri evropskog izbora Automobil godine (Car of the Year) odabrao je 7 modela između 37 automobila koji su se takmičili.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross jedan je od finalista ovog prestižnog takmičenja. Automobil godine 2018 bit će izabran 5. marta 2018 na Salonu automobila u Ženevi.

Svake godine od 1964., organizacija “Car of the Year” nagrađuje automobil godine. U ovom izboru učestvuje 60 novinara iz 23 evropske zemlje. Pobjednički automobil ocjenjuje se na temelju kriterija kao što su omjer cijene i kvalitete, dizajn, udobnost, sigurnost, tehnologije i ekološke performanse.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross jedan je od 7 finalista i takmiči se za nagradu Automobil godine 2018. Svojom jedinstvenom morfologijom te snažnim i svježim stavom, novi SUV C3 Aircross zabilježio je već više od 25.000 narudžbi u Evropi.

Svoje kupce privlači svojom kabinom koja koristi jedinstvenu stučnost marke Citroën u pogledu prostora u unutrašnjosti, modularnosti i svjetlosti. Nudeći visoku razinu udobnosti i sigurnosti, ima 12 modernih tehnologija za pomoć u vožnji, 4 tehnologije za povezivost, a osvojio je 5 zvjezdica na Euro NCAP testu.

Kategorije: Vijesti