Kia na CES 2024 sajmu predstavlja svoju viziju PBV modela

Kia

Kia na CES 2024 sajmu predstavlja svoju viziju PBV modela

Kia je nedavno najavila kako će izraz PBV (Purpose Built Vehicles, namjenska vozila) po novom značiti “Platform Beyond Vehicle” i da kako će na sajmu CES 2024 u Las Vegasu (SAD) zvanično predstaviti svoj globalni PBV posao.

Ovaj korejski brend tada će predstaviti svoju buduću gamu vozila PBV i poslovnu viziju te razotkriti nekoliko konceptnih modela PBV. Kia PBV je cjelovito rješenje mobilnosti, koje združuje namjeni primjerena električna vozila s naprednim programskim rješenjima, što će otvoriti vrata novim poslovima i načinima života.

Kia se tako nakon pet godina vraća na sajam savremene elektronike CES, gdje će brojni govornici predstaviti poslovne strategije PBV i viziju budućnosti, uključujući namjensku mašinsku opremu, koja donosi tehnologije modularizacije Easy Swap i Dynamic Hybrid, digitalna rješenja razvijena u okviru napredne programske opreme grupacije Hyundai Motor Group, kao i planove za globalno partnersko povezivanje. Kia će od 9. do 12. januara organizirati i unutrašnju izložbu PBV u zapadnoj dvorani LVCC i vanjsku izložbu električnih vozila na centralnom trgu LVCC.

Predstavljanje novih konceptualnih modela i tehnologije Kia PBV

Na izložbi Kia PBV predstaviće se pet konceptnih modela, uključujući i prvo vozilo PBV, čija je serijska proizvodnja planirana u 2025. godini, a tu će biti i nekoliko vrsta ekskluzivnih tehnologija Kia PBV, kao i prezentacija PBV vozila koja će naglasiti strategiju ove kompanije na području programski opredjeljenih vozila i planove za partnersko povezivanje.

Predstavljanje Kijine vizije “EV za sve” s izloženim konceptima EV3 i EV4 te modela EV9 i EV6 GT

Na izložbi električnih vozila predstaviće se i Kijina vizija “električnih vozila za sve” s konceptnim vozilima EV3 i EV4 te modelima EV9 i EV6 GT, dok će ujedno predstaviti brojne prednosti životnog stila koji kupcima donosi sve veća ponuda električnih vozila Kia.

Kijina novinarska konferencija na sajmu CES 2024 odvijaće se u Mandalay Bayu u ponedjeljak, 8. januara u 15. sati (po srednjeevropskom vremenu), uz prijenos uživo na worldwide.kia.com.

Kategorije: Vijesti