Nova Toyota Verso

Nova Toyota Verso

Toyota će na predstojećem sajmu automobila u Parizu predstaviti osvježeni model Verso. Iako možda izgleda kao aktuelna generacija sa novim dizajnom istina je sasvim drugačija. Prema trvrdnjama Toyotinih inžinjera, u osvježenom Verso modelu izmijenili su čak 470 komponenti.

Obnovljeni Verso prati dizajnerski smijer kojim je krenuo i novi Auris, pa tako sada izgleda znatno agresivnije. Tome doprinose novi branik, prednja maska, novi svjetlosni sklopovi i LED dnevna svjetla. Takođe ovaj monovolumen dobio i nove retrovizore sa ugrađenim pokazivačima smjera, nove naplatke, novi stražnji branik i difuzor, te nešto drugačija stražnja svjetla. Tu nije kraj izmjenama kada je u pitanju izgled, sada su ponudi još tri nove boje u kojima će Verso  biti dostupan.

Unutrašnjost automobila sada je izrađena od novih mekših materijala, pa putnička kabina izgleda znatno luksuzniji i to zahvaljujući korištenju Nappa kože i još pokojem sitnom detalju. Kada su detalji u pitanju, Toyota je promijenila pozadinsko osvijetljene instrumenata, a isto je urađeno i na svim prekidačima na središnjoj konzoli i vratima. Dimenzije unutrašnjosti osvježenog Versa ostale su iste, a isto vrijedi i za raspored sjedišta.Toyota je zadržala istu razinu opreme, ali je ta oprema unaprijeđena pa je tako 6.1-inčni displej multimedijalnog sistema osjetljiv na dodir postao standardni dio opreme na osnovnom modelu.

Kada su pogonski motori u pitanju tu neće biti promjena, pa će paletu činiti dosadašnja tri dizela i dva benzinca. Raspon snage ovih motora kreće se od 126 do 177 KS. Benzinsku ponudu čine 1.6 i 1.8-litreni benzinci sa 132 i 147 KS, te 2.0 i 2.2-litreni dizelaši sa 126, 150 i 177 KS. Toyota je dotjerala ovjes i elektronski servo upravljač na Versu, te smanjila nivo buke koja dolazi u putničku kabinu.

Osvježeni Toyota Verso proizvoditi će se kao i do sada u svom postrojenju u Turskoj.

Kategorije: Vijesti