Novi Audi A6 stiže do 2017. godine, a zatim novi A8 i A7!

audi a6 2017 render

Novi Audi A6 stiže do 2017. godine, a zatim novi A8 i A7!

Naredna generacija Audi A6 limuzine očekuje se da na tržište stigne do 2017. godine, a prije toga u javnost je pušten teaser koji pokazuje mogući izgled nove Audijeve limuzine.

Ako je suditi po dostupnoj fotografiji, Audi će napraviti “evoluciju” dizajna koji promoviše kroz svoje konceptne modele te isti primjeniti na novi A6 model. Marc Lichte koji je zadužen za izgled automobila iz Ingolstadta, vjerovatno će inspiraciju potražiti u dizajnu koncepta Prologue koji je predstavljen još u novembru 2014. godine. To jasno pokazuje i ovaj teaser. Do sada novi Audi A6 nije uhvaćen na testiranju kako bi se naslutio budući izgled, tako da dostupni teaser ne predstavlja relevantnu odrednicu za dizajn budućeg modela.

Ono što je sigurno jeste da će novi A6 biti postavljen na MLB Evo platformu što bi mu trebalo donijeti i manju težinu. Od tehnologija trebo bi biti dostupan polu-autonomni sistem vožnje koji radi pri brzinama do 37 milja sat tj. 60 kilometara na sat.

audi a6 2017 render1

Novi Audi A6 trebao bi dobiti potpuno novi zračni ovjes koji radi zajedno sa kamerom koja skenira cestu ispred vozila i prepoznaje nepravilnosti kako bi ovjes napravio potrebne prilagodbe. Postoji mogućnost da novi Audi A6 bude dostupan sa dodatnom OLED svjetlima, kao i opcionim laserskim svjetlima koja su dostupna na supersportskom R8 modelu.

Novi Audi A6 bit će uvertira pred predstavljanje novog A8 modela, a nakon toga dolazi i novi A7 Sportback.

Kategorije: Vijesti