Novi Lamborhini Huracan imat će hibridni pogon – Struja će novom biku dati više snage!

Novi Lamborhini Huracan imat će hibridni pogon – Struja će novom biku dati više snage!

Sljedeću generaciju Lamborghini Huracana koji se na tržištu očekuje 2022. godine pokretat će hibridni pogonski sklop koji će mu osigurati više snage ali manju emisiju CO2.

Novi talijanski superautomobil iskoristit će novu tehnologiju baterija kako bi se omogućila vožnja na električni pogon uz malu težinu automobila.

Očekuje se da će novi Huracan biti drugi Lamborghinijev model koji dolazi sa hibridnim pogonom nakon što talijanski brend predstavi novi Urus SUV čija je prezentacija najavljena za narednu godinu. Zamjena za Aventadora trebala bi doći prije novog Huracana, ali njegov zamjenik zadržat će poznati V12 motor.

Trenutna ponuda motora u Lamborghinijevom asortimanu sastoji se od V12 motora u Aventadoru i V10 u Huracanu, a od naredne godine ponudi će se pridružiti i Audijev V8 motor koji će se naći u URUS-u.

Lamborghini razmatra tehnologiju baterija za hibridne pogone, uključujući istraživanje koje je Porsche napravio na baterijama od čvrstog stanja, iako jednostavno preuzimanje tehnologije iz njihove sestrinske marke i ugradnje u vlastite automobile Lamborghini ne vidi kao održivu opciju.

Okretanje ka hibridnim modelima potvrđuje izjavu čelnika Lamborghinija da će se njihov brend što duže držati dalje od potpuno električnih modela. To je u potpunoj suprotnosti u odnosu na sestrinske marke iz Volkswagen grupacije: Volkswagen, Audi, Porsche i Škoda, koje ulažu značajna sredstva u istraživanje i razvoj potpuno električnih vozila.

Kategorije: Vijesti